CUMA NAMAZINDA YOLUN YARISI KAPANIYOR!

CUMA NAMAZINDA YOLUN YARISI KAPANIYOR!

Bağlık mahallesinde, Hatip Sokak ile Sakindere Sokak’ın birleştiği üç yöne gidilebilen kontrolsüz ‘kavşakta’; hatalı parklanma, kaldırım olmayışı ve kavşağın uygunsuzluğu nedeni ile yoğunluk yaşanıyor. Günün belli saatlerinde ise yayalar ve araçlar birbirine karışıyor. Kimi zaman kazalar kaçınılmaz oluyor; sürücüler sinirleniyor yayalar ise strese giriyor.

Cuma Namazı’nda yolun yarısı kapanıyor!
Cuma günleri yaşanan karmaşa ise şehrin işlek caddesi olan güzergahı tehlikeli boyuta taşıyor. Cami içinde yer bulamayan cemaat, ibadetlerini dışarı serdikleri seccadelerin üstünde yapıyor. Ara sokakların dakikalar içinde dolması ile cemaat, araç yoluna koydukları karton üstünde namaz kılıyor. Zaten güçlükle ilerleyen sürücüler, bu anlarda ise kısa süre beklemek zorunda kalıyor.
Kaldırım yok, yayalar yürüyemiyor!
5 Kasım Cuma günü kayda alınan görüntülere göre; pek çok vatandaş Hatip Camisi’ne geldi. Yolun yarıdan fazlası, namaz kılan cemaatle kaplandı. Camiye özel araçları ile gelenler, çift sıra parklanma yaptı. Halk otobüsü, durak içine park edilen otomobiller yüzünden güçlükle yolcu indirdi. Yayalar, kaldırıma bırakılan araçlar nedeniyle zorlandı. Yürüyecek alan bırakılmayan vatandaşlar, tehlikeye aldırmadan, seyir halindeki araçların arasında ilerledi. Bazı araçlar, namaz kılanlara çapmamak için gayret gösterdi. Ortaya çıkan bu tablo, Karadeniz Ereğli’de nere yapılacağı tartışılan kent camisini akla getirdi. Vatandaş, hem rahat namaz kılabilecek büyük bir cami hem de korkmadan yürüyebileceği yol istiyor.
Belediyenin projesi var ama!
Yaşanan karmaşanın asıl sebebi olarak gösterilen kavşakta, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin trafik sorununu azaltmaya dönük projesinin olduğu biliniyor. Ancak; yaklaşık 6 ay önce, “Sakindere ve Hatip Yol Yapımı ve Düzenlemesi” adı ile gündeme gelen, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da zaman zaman dile getirdiği projeye halen başlanmaması dikkat uyandırıyor. Proje, esas olarak, Erdemir Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve özellikle yeni yapılaşmanın yoğun görüldüğü Sarıkorkmaz ve Bağlık mahalleleri ile çarşı merkezi arasındaki trafiği Hatip Caddesi üzerinden sağlamayı hedefliyor.
Projeye ne zaman başlanacak!
Proje kapsamda, Hatip Cami karşısındaki halk otobüsü durağı ve bitişiğinde duran elektrik direği kaldırılacak. Mevcut yol genişletilecek. Hatip-Sakindere kavşağının da eğimi ve viraj keskinliği azaltılacak.      

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER