Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan D-8 Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, Rakka'da açılan Öcalan posterine sert tepki gösterdi ve ''ABD bunu nasıl izah edecek'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Sert Tepki

DEAŞ terör örgütünün başkent ilan ettiği Rakka, aylar süren kuşatmadan sonra yapılan 4 aylık bir operasyonla SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD tarafından ABD’nin yardımıyla salı günü geri alınmıştı. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG mensupları, Rakka meydanında PKK elebaşı Öcalan’ın posterini asmış, meydandaki törende konuşma yapan bir YPG militanı ise Rakka’nın alınmasını Öcalan’a adamıştı.

ABD BUNU NASIL İZAH EDECEK?

İstanbuldaki D-8 zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu fotoğrafa Rakkada terörist başının posterini orada bir yere asmışlar. Şimdi bunu Amerika nasıl izah edecek? Hadi buyurun. Lafa geldiği zaman PKK terör örgütüdür diyorsun. Avrupa Birliği üyesi ülkeler terör örgütüdür diyor. Peki Fransa kendi devlet televizyonunda binaya aynı şekilde terörist başının posterini astılar, polis de oradan seyrediyor. Bunu neyle izah edecekler? Terörle mücadelede dayanışma bu mu? diyerek tepki gösterdi.

SİZE İNANMIYORUZ, YANIMIZDA DEĞİLSİNİZ

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

Ama biz ikili görüşmeyi yaptığımız zaman diyorlar ki Biz terörle mücadelede yanınızdayız. İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz, yanımızda olsanız polisinizle bunları korumazsınız. Almanyada yürüyüş yapıyorlar, yürüyüş yaparken polis nezaretinde, güvenlik altında her türlü bağırma, çağırma, o posterlerle birlikte yürüyüş var.

HER ŞEYİN BİR KARŞILIĞI VARDIR

Dürüst değiller. Ben kendilerini önce dürüst olmaya davet ediyorum. Ondan sonra da kalkıp da bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar. Bilsinler ki her şeyin bir karşılığı vardır.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER