CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

POSBIYIK: AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN YAŞASIN CUMHURİYET
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Posbıyık mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını coşkuyla, umutla kutluyoruz. 
Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet sarsılmaz ilkelerle günümüze ulaşmıştır. Biz onun emanetçileri ve bu emaneti gençlere verecek olan yöneticiler olarak Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz.
İnsanlık bugün, haksız savaşlarla, göçlerle, çevre felaketleriyle, iklim değişikliğinin yarattığı sonuçlarla, yangınlarla, sel felaketleriyle, doğal afetlerle, kadınlara, çocuklara yönelik şiddet ve taciz vakalarıyla, ayrımcılıkla, salgınla, ekonomik sorunlarla karşı karşıya… 
Bu sorunlarla mücadelede temel dayanağımız akıl ve bilim olmalıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bize akıl ve bilimin yolunu miras bırakmıştır. Onun mirası bizim de rehberimizdir. 
Ancak aklın ve bilimin ışığında, insani duyarlılıklarımızı güçlendirerek geleceğe doğru yol alabiliriz. Farklılıklarımız, kimliklerimiz, cinsiyetlerimiz bizleri ayrıştırmak yerine güçlendirmelidir. Demokrasi, çağdaş hukuk ve laiklik ilkeleri etrafında bir ve beraber olmalıyız. 
Cumhuriyet, bu topraklarda demokrasinin, insan haklarının, kadın haklarının güvencesi oldu ve olmaya devam edecek.  
Cumhuriyet, bağımsızlığın, özgürlüğün ve Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunun teminatıdır. Cumhuriyetimizi korumak ve geliştirmek için pusulamız Atatürk ilkeleri ve devrimleridir.
Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak bizlerin en büyük sorumluluğudur.
Aziz Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve bu yolda hayatlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
Aydınlık bir Türkiye için Yaşasın Cumhuriyet.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER