DAĞKÖYÜ HES İSTEMİYOR

DAĞKÖYÜ HES İSTEMİYOR
gundemeregli.com- Alaplı ilçesinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı köylülerin tepkisi nedeniyle iptal edildi.
Alaplı´da, Alaplı Çayı üzerinde kurulması düzenlenen ve yöredeki 6 köyü etkileyecek Hidroelektrik Santrali (HES) Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı köylülerin yoğun tepkisi nedeniyle gerçekleştirilemedi.
Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel başkanlığında ÇED bilgilendirmesi için Aşağı Dağ Köyü´ne gelen ve içerisinde bakanlık yetkilisi ile müteahhit firma temsilcilerinin bulunduğu heyet toplantıyı gerçekleştirmek Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdağ köyüne geldi.
Burada köylülere bilgiler veren Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel, maçlarının ÇED raporu hakkında ilgili köyleri aydınlatmak olduğunu, toplantının sağlıklı olması için köylülerin kahvehane dışına çıkmalarını ve sadece muhtarların kalmasını istediklerini söyledi.

Aydınyayla Muhtarı Musa Şen, Gürpınar Muhtarı Mehmet Sezer, İsafakıhlı Muhtarı İsa Korkulu, Demirciler Muhtarı Şeref Yılmaz ve Musabeyli Muhtarı Ali Engin de HES´e karşı oldukları, kendilerini bilgi verilmediği ve yanıltılmaya çalışıldığı gerekçesiyle düzenlenen toplantıya katılmayacaklarını söylediler.
Yaşanan tartışmaların sürmesi üzerine köye gelen yetkililer alkışlar ve protestolar eşliğinde köyü terk ettiler.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2012, 07:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER