DEMİR ÇUBUK OLAYI AYDINLATILDI!

DEMİR ÇUBUK OLAYI AYDINLATILDI!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde geçtiğimiz günlerde bazı yayın kuruluşlarında, ‘İYİ Parti Teşkilatı binası kapısına bırakılan demir çubuk, partilileri endişeye düşürdü’ haberine ilişkin İl Emniyet Müdürlüğünden açıklama yapıldı. Ereğli İlçe Başkanlığı Sekreteri ve aynı zamanda İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İzzet İyiol isimli şahsın tesbit edilen saatte binaya girerek büronun kapısının önüne geldiği ve parti çelenkine ait bir aparat olan cismi bina kapısı kapalı olduğu için oraya taktığını ve parti yetkililerine haber vermeyi unuttuğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin şu açıklamada bulunuldu; “09.11.2021 tarihinde Saat:15:00 sıralarında yerel internet sitelerinde paylaşılan “Partililer Tedirgin”, “Parti binasına bırakılan demir çubuk tedirginlik yarattı” başlıklı haber içeriklerinde;
İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı kapısına bırakılan demir çubuk, partilileri endişeye düşürdü. Edinilen bilgiye göre, bugün partiye gelen bazı yönetim kurulu üyeleri, kapının ikinci kilit mekanizmasına sokulmuş vaziyette bir adet yaklaşık 15 santimetre uzunluğunda vida olduğunu fark etti. Şeklinde bilgilere yer verilmiştir. Bahse konu haberler ile ilgili olarak Saat:18.30 sıralarında Ereğli Polis Merkezi Amirliğimize gelen; İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Münevver Büyükalgan isimli yetkili haber içeriğindeki bahse konu cisimle birlikte müracaatta bulunmuş, suç numarası ile “Konut Dokunulmazlığını İhlali” suçundan adli tahkikata başlanmıştır.
Konu ile ilgili bina ve civarında yapılan kamera araştırmaları neticesinde; bina iç kamerasındaki görüntülerde 09.11.2021 tarihinde saat:11:15 sıralarında İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı giriş kapısına 50-55 yaşlarında yüzünde maske bulunan bir şahsın yaklaştığı ve giriş kapısının üst tarafına bir şeyler koymaya çalıştığı ve rahat tavırlarla hareket ettiği tespit edilmiştir. Tesbit edilen görüntünün suç işlemek amaçlı gelmediği, şüpheli şahsın parti ile ilgisi olan bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir. Parti yetkilileri ile tekrar irtibata geçilerek gün içerisinde belirlenen saat diliminde binaya hangi partililerin geldiği konusunda tüm yetkililer ile görüşülerek ivedi bilgi verilmesi talep edilmiştir.
Yapılan çalışmalar neticesinde; İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı Sekreteri ve aynı zamanda İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İzzet İyiol / emekli isimli şahsın tesbit edilen saatte binaya girerek büronun kapısının önüne geldiğini “Parti Çelenkine ait bir aparat olan cismi bina kapısı kapalı olduğu için oraya taktığını ve parti yetkililerine haber vermeyi unuttuğunu ayrıca kamera görüntülerindeki kişinin de kendisinin olduğunu beyan etmiştir.” Konu ile ilgili olarak Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile bahse konu şahsın ifadesi alınmıştır” denildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER