EFESTEN TURİZM ATAĞI

EFESTEN TURİZM ATAĞI
Ereğli ilçesinde Efes Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Efes Turizm Eğitimleri programından mezun olan 107 katılımcıya sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Efes´in turizm potansiyeli yüksek olan bölgelerde turizm sektörünün geliştirilmesi ve sektöre nitelikli eleman kazandırılması amacıyla sürdürdüğü ücretsiz Efe Turizm Eğitimleri mezunlarını vermeye devam ediyor. Kdz. Ereğli´de Efes Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile Ereğli´de gerçekleştirilen ve Ereğli Belediyesi ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nca (TSO) desteklenen Efes Turizm Eğitimleri programından mezun olan 107 katılımcı sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu´nda gerçekleştirilen törende konuşan Efes Türkiye Halkla İlişkiler Yöneticisi Ercan Meral, Efes Türkiye olarak turizm potansiyeli yüksek olan bölgelerde turizm sektörünün geliştirilmesi, sektöre nitelikli eleman kazandırılması ve toplumun yaşam kalitesini yükselterek sosyal hayata değer katmak amacında olduklarını söyledi.
Ereğli´nin turizm potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu belirten Meral, Bu faaliyetler içerisinde en önemlisi, kurumsal sosyal sorumluluk projeleridir. Bu projeler kapsamında 2007 yılından itibaren BÜYEM´le beraber Efes Turizm eğitimlerini gerçekleştiriyoruz. 2000´li yılların başında bir araştırma yaptık. Bu araştırma sonucunda, Türkiye´nin en önemli sorununun işsizlik ve eğitim olduğunu gördük. Bu sorunun çözümünde ortak paydanın turizm olacağını düşündük. Bu noktadan itibaren BÜYEM´le işbirliğimiz başladı. Proje şu anda altıncı yılına girmiş durumda. Bu süre içerisinde çok güzel sonuçlar elde ettik. Bu projelerimizi ´Gelecek Turizmde´ projesi adı altında gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızdan dolayı Avrupa´da en iyi sosyal sorumluluk ödülüne layık görüldük. Ereğli´de bu projeyi gerçekleştirmemizde bizlere her türlü desteği sunan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a ve Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç´e çok teşekkür ediyorum. Ereğli´deki eğitim seminerlerimiz 8 Aralık-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti. Bu eğitimlerde katılımcılar, sürdürülebilir turizm, bireyler arası iletişim, misafir karşılama ve ağırlama, mutfak sunumu ve benzer konularda eğitim aldılar. Eğitimi başarıyla tamamlayan 107 katılımcımıza bugün burada sertifikalarını vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Efes Turizm&[#]8217;in faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Meral, şunları söyledi:
Efes Türkiye´nin Gelecek Turizmde vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen turizm eğitimleri BÜYEM´in deneyimli akademisyenleri tarafından veriliyor. Turizm eğitimleri ile her şehirde turistik değerleri turistlere en doğru şekilde sunacak kalifiye eleman yetiştirilmesini amaçlanıyor. Ücretsiz Efes Turizm Eğitimleri´ne en az lise mezunu olan ve turizme gönül veren herkes katılabiliyor. Eğitimler; &[#]8216;sürdürülebilir turizm, bireylerarası iletişim, misafir karşılama ve ağırlama, yiyecek- içecek organizasyonu, mutfak sunumu, hijyen ve sanitasyon, pazarlama, etkin satış yöntemleri ve müşteri memnuniyeti, planlama ve lojistik hizmetleri&[#]8217; konu başlıklarından oluşuyor. 2007 yılından bu yana 27 şehir 29 merkezde gerçekleştirilen Efes Turizm Eğitimleri, 3 bin ´den fazla katılımcıyı sertifika sahibi yaparak turizm sektörüne kazandırırken, otel ve restoran sahiplerinin de işlerini geliştirmelerine destek oldu. Eğitimlerin 2. Basamağı olan Turizm Elçileri İş Başında programı ise eğitimlerden başarıyla mezun olmuş katılımcıların kurduğu turizm dernekleriyle birlikte yürütülen eğitim projesidir. Şu ana kadar 9 ilde Efes Turizm Elçileri derneği kurulmuştur.
Sorumlu bir şekilde toplumun sosyal yaşamına değer katarak hayatı doldurma gibi anlamlı bir misyonu sahiplenen Efes Türkiye, toplumun yaşam kalitesini artırmaya yönelik farklı projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda Efes Türkiye, 2007 yılından bu yana, Türkiye´nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, bu alandaki istihdamı artırmak ve dolayısıyla sektörün gelişerek ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla, Gelecek Turizmde başlığı altında, Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) ve Efes Turizm Eğitimleri çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek Turizmde projesi Stevie Ödülleri olarak da bilinen International Business Awards (IBA) 2011´de, Avrupa´nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü almıştı.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, eğitimlerin Tuncay Özilhan´ın Ereğli´de misafir olduğu süreçte kendisiyle Ereğli´de turizm çalışmaları hakkında yaptığı sohbetle gündeme geldiğini belirterek, Sağ olsunlar, ilgililerine o gün gerekli talimatları vererek bu seminerlerin başlamasını sağladı. Seminerlerde Ereğli´de müthiş bir ilgi gördü. Biz Belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. TSO´da bu konuyu kendilerine ilettiğimizde ikiletmeden desteklerini sundular. Onlara da teşekkür ediyorum dedi.
Konuşmaların ardından seminerleri başarıyla bitiren katılımcıların sertifikaları Efes Türkiye Doğu Marmara Bayiler Bölge Satış Müdürü Erden Özer, Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkan Posbıyık tarafından verildi.
Törende ayrıca desteklerinden dolayı Efes Türkiye Doğu Marmara Bayiler Bölge Satış Müdürü Erden Özer, tarafından Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkan Posbıyık´a plaket takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2012, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER