EN BÜYÜK SORUN BAĞIMLILIK

EN BÜYÜK SORUN BAĞIMLILIK

Zonguldak Ak Parti İl Kadın Kolları Başkan Havva Yılmaz, alkol ve sigara bağımlılığınındünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük bir sorun haline geldiğini bildirdi.

Yılmaz,  Yeşilay haftası sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, çağın genel sorunun bağımlılık olduğunu kaydetti.

Özellikle çocuk ve gençlerin bu bağımlılıktan olumsuz yönde etkilendiğini vurgulayan Yılmaz şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Çağımızın temel problemlerinden olan bağımlılığın şüphesiz ki en acımasız yüzü madde ve alkol bağımlılığıdır.

Özellikle çocuk ve gençlerimizi olumsuz yönden etkileyen uyuşturucu madde, alkol ve sigara bağımlılığı dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük bir sorun haline gelmiştir.

Açıklanan istatistikler, madde bağımlılığı ile mücadelede ülkemizde sağlanan başarının yanında, uyuşturucu, alkol ve sigaraya kolayca ulaşılabilmesi nedeniyle bağımlılık yaşının gün geçtikçe düştüğünü de ortaya koymaktadır. Gençlerimizi bu illetten korumak için daha çok çaba sarf etmemiz gerekmektedir.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hazırlanan ve uygulamaya geçirilen, kapalı alanlarda sigara içme yasağı, tüm halkımızın duyarlılığıyla başarı ile uygulanmaktadır. Bu çalışmayla sigara kullanımının azaldığı bir gerçektir.

Sağlık Bankalığımızca yapılan ciddi çalışmalar kapsamında, devlet hastaneleri bünyesinde sigara bırakmaya yönelik tedaviler vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Bu polikliniklerde verilen sağlık hizmetiyle birçok vatandaşımız sigara bağımlılığından kurtulmuştur.

Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir. Onların gelişimini etkileyen her olumsuzluğun bizim geleceğimizi de olumsuz etkileyeceği bir gerçektir.

ZKÜ Tıp Psikiyatrisi Bölüm Başkanı Sayın Dr. Nuray Atasoy tarafından yapılan açıklamada, ilimizde &[#]8220;esrar&[#]8221;ın hem ucuz hem de kolay bulunduğu, buna iklim koşullarının uygunluğunun da eklenmesiyle yetiştirilmesindeki kolaylık, yakın çevremizde bu kötü duruma karşı acilen harekete geçilmesi gerektiğini ortaya çıkarmaktadır.. Bu durum herkesi yakından ilgilendirmektedir. Maddenin bu kadar kolay ulaşılabilir hale gelmesi gençlerimizi kaosa sürükler.

Madde bağımlılığının ortadan kaldırılması ve çocuk ve gençlerimizin bu illete başlamaması açısından yapılan tüm çalışmaların dışında, Yeşilay Haftası kapsamında ilköğretim okullarında her ne kadar etkinlikler düzenlenmekte ise de ortaöğretim düzeyindeki çocuklarımızın da bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Çocuklarımızın gençlerimizin okuma alışkanlıklarının düşüklüğünün de göz önüne alınarak onların dikkatini çekecek şekilde, özellikle görsel materyallerle madde bağımlılığın zararlarının anlatılması konusunda çalışmalar yapılmalıdır.

Hazırlanan materyallerin özellikle Internet ve kafe gibi gençlerin çoğunlukla zamanını geçirdikleri sosyal ortamlarda ve mail adreslerine gönderilmek suretiyle bilgilendirilmelerinin de dikkat çekici bir uyarı sistemi olacağı kanısındayız.

Madde bağımlılığının en aza indirilmesi ve yok edilmesiyle ilgili AK Parti Zonguldak İl Kadın Kolları olarak yapılan tüm projeleri destelediğimizi bir kez daha bildirir, tüm halkımızın &[#]8220;Yeşilay Haftasını&[#]8221; içtenlikle kutlarız.&[#]8221;

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2012, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER