EN ŞANSSIZ YAĞLI DİREK YARIŞMACISI

EN ŞANSSIZ YAĞLI DİREK YARIŞMACISI
gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Kilimli beldesinde düzenlenen Kabotaj Bayramı kutlamalarında yağlı direk yarışı kısa sürerken, bayrağı alan yarışmacı tam açık artırmaya kalacağı sırada bayrağı aldı.
Kilimli Belediyesi tarafından bu yıl 13&[#]8217;ncüsü düzenlenen Uluslararası Kilimli Kültür Sanat Spor Festivali ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde Kilimli Limanı&[#]8217;nda kabotaj bayramı kutlamaları yapıldı. Kutlamalara; Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalar yapıldı. Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, kabotajın suyu olan her yerde kutlandığını belirterek şöyle konuştu: Karadeniz&[#]8217;de bir farkı var. Karadeniz insanı bol balık yediğinden ve fosfor çok aldığından dolayı devamlı hareket halindedir. Örneğin horonu hızlı teperiz, oturduğumuz yerde bile duramayız devamlı hareket ederiz. Ayrıca, Kilimli´de yeşil ve mavinin buluşması doğamızın vermiş olduğu bir nimettir. Gerçekten çok şanslı doğmuşuz, cennet vatanımızdaki hiçbir güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu güzellikleri Cenab-ı Allah bize bağışlamış fakat bunları korumakta bizlerin elinde. Yerel yönetimler olarak buraların temizliğinden düzenlenmesine kadar her şey bizim yapmamız gereken görevlerdir. Vatandaşlar olarak da bizim korumamız ve elimizdeki pet şişesini bile denize atmamak gerekmektedir. Bu bir vatandaşlık görevidir. Bu denizlerimizi yarının turizm bölgeleri olarak geliştireceğimize de inanıyorum&[#]8221;
Ardından kadın ve erkek yüzme yarışları, tek ve çiftli kürek sandal yarışması, motor yarışmaları, büyükler ve gençlerde kano yarışması, yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri yapıldı. Yarışmaların ardından yağlı direk yarışması yapıldı. Yarışmaya çok sayıda genç katılırken, gençler bayrağı almak için uğraştı. Yağlı direk yarışmasında 27 yaşındaki Savaş Karaöz, yağlı direk üzerinde yürüyerek direğin ucundaki Türk bayrağını aldı. Savaş Karaöz yağlı direk yarışmasını kazanırken, bin TL&[#]8217;lik ödülünü Belediye Başkanı Seçkin Özdemir&[#]8217;den aldı. Başkan Özdemir, &[#]8220;Çok şanssızsın, az daha beklesen açık artırmaya geçecektik. Açık artırmayı kaçırdın&[#]8221; dedi.
Bunun üzerine Savaş Karaöz, üç aylık olan oğlu Umut&[#]8217;un şansına yarışmalara katıldığını belirterek, &[#]8220;Sağlık olsun. Oğlumun şansına yarışmalara katıldım ve iki yarışma kazandım&[#]8221; diye konuştu. Yağlı direk yarışmasının ardından kutlamalar sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 06:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER