‘’ENERJİ-SA ÇALIŞMIYOR’’

‘’ENERJİ-SA ÇALIŞMIYOR’’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhur İttifakı temsilcilerine seslendi; “Cumhur İttifakı temsilcileri ve Enerji-Sa ne iş yapar? Köylere, kente elektrik verilemiyor. Elektriği ben mi özelleştirdim, AKP hükümeti yapmadı mı? Niye çalıştırmıyorsunuz Enerji-Sa’yı. Siz ancak lak lak konuşup sürekli belediyeyi tenkit edersiniz. Politikanın ehil ellerde olmadığı açık ve net belli. Yeni yetme politikacılar sadece elleri cebinde bol bol konuşuyorlar.”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sürekli yaşanan elektrik kesintileri ve şehirlerarası yollardaki sıkıntılar nedeniyle yaşanan lojistik sorunu nedeniyle Cumhur İttifakı temsilcilerine ve Enerji-Sa’ya tepki gösterdi.

ENERJİYİ SİZ ÖZELLEŞTİRMEDİNİZ Mİ?

Köylere ve kente elektrik verilemediği için vatandaşların perişan olduğunu anlatan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Enerji-Sa ne iş yapar. Enerji dağıtımı özelleşmeden önce de vardı. Onların aletleri, dozerleri, kepçeleri olurdu. Ağaçların dallarını kesmek için motorları vardı. Ama şimdi Enerji-Sa da ekipmanları olmadığı için işin içinden çıkamadığı için topu belediyeye atmaya başladı. Halen daha vatandaşların çoğu ‘elektrik enerjisini belediye veriyor’ gibi bir algı içinde olduğu için elektriği kesilenler devamlı belediyeye ”enerjimiz yok”, “elektrik gelmedi” diye telefon ediyor. Elektriğin bizimle alakası yok. Bu hükümet bunu özelleştirdi, Enerji-Sa’ya verdi. Eskiden hepsinin araçları vardı, kesme aletleri vardı. Dağın tepesinde dallar elektrik tellerine vurdu, elektrik tellerini kopardı; Enerji-Sa buraya ulaşamıyor, belediyeye araç ver, diyor. Ben hangi birisine yetişeceğim. Enerji-Sa benimle ortak mı çalışıyor. Kazandığı paranın yarısını belediyeye mi veriyor anlamak mümkün değil.

ENERJİ OLMADIĞI İÇİN SULAR KESİLİYOR...

Su kesintisi de bu nedenle oluyor. Yoksa Ereğli Belediyesi’nin su sıkıntısı yok. İki Ereğli’ye daha su verecek kadar kapasitemiz var ama enerji kesildiği zaman Enerji-Sa görevini yapmadığı zaman suyu da etkiliyor. Neden; enerji olmadığı için su pompaları çalışamıyor. Depolara su basılamıyor ve su evlere gitmiyor, burada belediyenin ne kabahati var?

CUMHUR İTTİFAKI NE İŞ YAPAR?

Burada Cumhur ittifakı Kdz. Ereğli temsilcilerine seslenmek istiyorum; siz ne iş yaparsınız. Evet, ne yaptığınızı biliyorum; bol bol poz verirsiniz. Eliniz cebinizde ahkam kesersiniz. Boş boş laf edersiniz.  Zaman zaman özelleştirme yolunda hızla ilerleyen TTK’nın 500 metre derinine girip madenci elbiselerini giyip poz verirsiniz, fotoğraf çektirirsiniz. Hepiniz de çok fotojeniksiniz gerçekten. Benim de çok hoşuma gidiyor fotoğraflarınız...

ENERJİ-SA ÇALIŞMIYOR...

Cumhur ittifakı Ereğli temsilcileri, Enerji-Sa çalışmıyor. Enerji gitmiyor köylerimize. Şehirdeki evlere enerji gitmiyor. Benim evimde de enerji yok şu anda. Bereket jeneratör aldım küçük, onunla idare ediyorum. Siz ne iş yaparsınız, sürekli belediyeyi tenkit ediyorsunuz. Bu memlekette herkes belediyeyi tenkit edebilir, başım üzerinde yerleri var ama Enerji-Sa, mazot ikmali, anayolların açılmaması, köy yollarının açılmaması konusunda bir tek Cumhur ittifakı Ereğli temsilcileri konuşamazlar. Allah onları çarpar. Lak, lak, lak boyuna konuşuyorlar, ne iş yaparsınız siz? Enerji-Sa’yı neden çalıştırmıyorsunuz? Elektriği ben mi özelleştirdim, AKP hükümeti yapmadı mı? Niye siz Cumhur İttifakı olarak Enerji-Sa’yı harekete geçirmiyorsunuz da durmadan bize laf atıyorsunuz. Politikanın da artık eski havası kalmadı. Politikanın ehil ellerde olmadığı açık ve net belli. Yeni yetme politikacılar sadece elleri cebinde bol bol konuşuyorlar.

CUMHUR İTTİFAKI TEMSİLCİLERİ BİZİ TENKİT EDEMEZ...

Ben açık ve net olarak söylüyorum. Biz Ereğli’de elimizden gelen görevi layıkıyla yapıyoruz. Gece gündüz uyumadan yapıyoruz. Az evvel de ifade ettiğim gibi ilk günden itibaren 59 tane bulvar, cadde sürekli açık tutuldu. Şimdi de 348 sokağa girdik. Oralarda çalışma yapıyoruz. Hiç durduğumuz falan yok. Yoklukları var etmeye çalışıyoruz. Ayrıca; bizden yardım isteyen köylere ve diğer resmi kurumlara yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi vatandaşlarımız eleştirebilirler, başımız üzerinde yeri var ama Cumhur ittifakı temsilcileri bizi tenkit edemezler. Buna hakları yok. Eğer böyle bir şey yaparlarsa Allah onları çarpar, bunu tekraren söylemek istiyorum.

ŞEHİRDE KALORİFERLERİN BAŞANDA AHKAM KESMEYİN, KÖYLERE GİDİN...

Yakın köylere dahi hizmet vermeye çalışıyoruz. Bütün köylerin yolları kapalı. Enerji yok. Bu cumhur ittifakının üyeleri şehirde kaloriferinin basında oturmuş ahkam kesiyorlar. Köylere gitsenize. Köy yollarına gitsenize, vatandaş perişan vaziyette. Tekrar ediyorum. 30 civarında makine çalışıyor Ereğli’de gece gündüz çalışıyoruz. Allah razı olsun bütün müteahhitlerden, iş makinelerini aldık. Bir çoğu da operatörüyle beraber gönderdi. Biz vicdanen rahatız. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, yokları var etmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde çalışmamıza devam ediyoruz. Bütün vatandaşlarıma en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER