ENGELE TIBBİ BAKIŞ

ENGELE TIBBİ BAKIŞ
gundemeregli.com- Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Gönüllüsü Saime Toptan tarafından Engele Tıbbi Bakış konulu panel düzenlendi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´ın eşi ve panelin düzenleyicilerinden Saime Toptan da, bu tür toplantıların kolay organize edilmediğini söyledi. Nasıl engelli eğitimi ve onların sorunları kolay değilse bu tür etkinliklerinde o derece zorluklar taşıdığını belirten Toptan, Bu türden gün ve haftalarda engelli insanlarımızın yüreğine su serpici, umut verici ve onları anlamaya dönük çalışmalar yaparken, bir yandan da farkındalık oluşturarak toplumu eğitmeye çalışıyoruz. Engellilerle toplumun kaynaşmasında bu gibi özel günlerin ve toplantıların çok yararlı olduğunu düşünüyorum. O nedenle panelin hazırlanmasına öncülük eden Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelli Öğretmenliği Bölümü öğrencilerini, mesleklerine duydukları bu ilgiden dolayı özellikle kutluyorum. Bir vatandaşın engelli olduktan sonraki maddi ve manevi maliyeti çok ağır boyutlarda olmaktadır. O nedenle bu günkü panelimizin konusunu çok önemsiyoruz. Engelli bireylerimizin engel meydana geldikten sonra toplumla bir arada yaşayabilmesi çok önemli bir sosyal sorumluluktur. Onun içinde onların temel hak ve sorumluluklardan, diğer vatandaşlar gibi yararlanmasını sağlamak gerekmektedir. Bu her şeyden önce bir eğitim işidir. Özel eğitim gerektiren çocuklarımızın eğitimi de çok erkenden başlanması gerektiği uzmanlarımız tarafından vurgulanan bir gerçektir. O nedenle engelli çocuklarımızın anaokulu çağından itibaren engelli olmayan yaşıtlarıyla birlikte eğitilmesinin sağlanması gerekmektedir diye konuştu. BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar da, Türkiye´de engelli sayısının genel nüfusun yüzde 12´sini oluşturduğunu belirti. Bu oranın azımsanamayacak bir sayı olduğunu kaydeden Azar şunları söyledi:
Aynı araştırmanın 2. analizine bakıldığında engelli nüfusun bölgelere göre dağılımında Karadeniz Bölgesi´nin Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri ardından üçüncü sırada yer almaktadır. Özellikle bölgemizdeki engelli nüfusunun yüksek oluşu bu konuda daha duyarlı olmamız ve halkı bilgilendirmemiz gereğini bir kez daha ortaya koymaktadır.
TED Koleji Müdürü Selim Aslankaya da, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere de önem veren bir eğitim kurumu olduklarını dile getirerek, Aynı duyarlılığı sosyal sorumluluk projelerinde de göstermekteyiz. Üniversitemiz öncülüğünde gerçekleşen bugünkü panele de bu anlayışla ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleşen panelde Profesör Doktor Necate Dönmez, Profesör Doktor Serap Sivri, Profesör Doktor Gülden Köksal, Doçent Doktor Yasemin Işık Taner, Uzman Doktor Özlem Ünal´ın katıldığı ve Yıldız Tokgöz´ün yönettiği panelde panelistler uzamalık alanları ve engellilik üzerinde konuşmalarını yaptılar.
Panelin ardından panelistlere çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2012, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER