ENGELLER KALDIRIDI

ENGELLER KALDIRIDI
Ereğli ilçesinde &[#]8220;Engelleri Kaldıralım Projesi&[#]8221; kapsamında ilçedeki okullarda toplanan yardımlarla alınan 14 adet tekerlekli akülü sandalye düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Kdz. Ereğli Kaymakamlığının koordinatörlüğünde ilçe milli eğitim müdürlüğünce gerçekleştirilen &[#]8220;Engelleri Kaldıralım Projesi&[#]8221; kapsamında ilçedeki okullarda toplanan yardımlarla alınan 14 adet tekerlekli akülü sandalye düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen törende konuşan Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, &[#]8220;Kdz.Ereğli kaymakamlığının himayesinde 60 yakın engelli kardeşimizi akülü sandalye sahibi yaptık. Temsili olduğum kurumdan bu konuda gurur duymaktayım. Engelli olmak kişinin kendisi tercihi değildir. Sabah evden çıktığımızda akşam ev geldiğimiz yakın engelli dönmek istemiyor ya da bir anne çocuğunu engelli doğurmak da istemiyor&[#]8221; dedi.
Kdz.Ereğli Milli Eğitim Müdürü Addüsselam Aksoy da konuşmasında engellinin , doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kaza sonucu oluşan sakatlıklar ile karşılaşan kişilerin olmadığını belirterek, &[#]8221;Bugün Türkiye nüfusunun % 12 si engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. İlçemizde de sayısı azımsanmayacak kadar engelli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Ülkemizde engellilerle ilgili olumlu birçok iyileşme olmasına rağmen; yaşanılan konuttan tüm kamusal yaşam alanlarına, ulaşım araçlarına kadar tüm çevresel unsurların engellilerin özellikleri ve gereksinimleri dikkate alınarak tasarlanmadığı bir gerçektir. Yollar, kaldırımlar, kamu binaları, parklar ve bahçeler, okullar, içinde yaşanılan konutlar, ulaşım araçları ve bunun gibi daha birçok fiziksel çevre unsuru, engellilerin topluma katılmasının önünde ciddi birer engel oluşturmaktadır. Oysa bütün bunlar, engellilerin topluma katılmasını, toplumla bütünleşmesini kolaylaştıracak bir biçimde tasarlanabilir ve geliştirilebilir.Bu sebeplerden dolayı ülkemizde kurulan birçok sivil toplum örgütü biraz önce ifade ettiğimiz sorunlara değinmekte kamuoyunda engellilerin sorunlarını dile getirmektedir. Kaymakamlığımızın koordinasyonu ile Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak &[#]8216;Engelleri Kaldıralım Projesi&[#]8217; başlatarak öğrenci velilerimizden yardım talep ettik. Saygıdeğer velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda değerli katkıları ile ilçemizde yaşayan fiziksel engelli olup akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan öncelikle öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2 Nisan-4 Mayıs 2012 tarihleri arasında devam eden kampanyada güzel bir işbirliği sağlandı. Bu süreçte ilk olarak ilçemizde bulunan 53 okul ve kurum müdürü ile Ereğli Lisesi toplantı salonunda bir toplantı yapılarak kamuoyuna kampanyamız duyuruldu. Afişler hazırlandı. Tam 30 bin velimize kampanyaya yardım zarfları gönderildi. Nihayet onların duyarlılıkları, okul müdürlerimizin katkıları ile 33bin Türk lirası toplandı. Böylece 14 adet akülü tekerlekli sandalye temin edildi. Bu duygu ve düşüncelerle kampanyaya destek veren okul müdürlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, törene katılan başta Kaymakamımız olmak üzere tüm konuklarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardından projeye destek olan tüm okullara Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Addüsselam Aksoy ve Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan tarafından sertifikaları teslim edildi. Törenin ardından protokol mensupları, engelliler ve engelli aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER