ENGELLİ ASKERLER TEMSİLİ YEMİN ETTİ

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Ek Hizmet Kışlası'nda (eski Tugay komutanlığı) engelli bireyler için temsili askerlik uygulaması yapıldı. Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan etkinlikte 12 engelli askere temsili yemin töreni yapıldı.

ENGELLİ ASKERLER TEMSİLİ  YEMİN ETTİ

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Ek Hizmet Kışlası'nda (eski Tugay komutanlığı) tarafından engelli bireyler için temsili askerlik uygulaması yapıldı. 
Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan etkinlikte 12 engelli askere temsili yemin töreni yapıldı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün organize ettiği programda engelli askerler yemin etti.
Programa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan komutan, subay ve askerler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk ve asker aileleri katıldı.

KÖKTÜRK; “BÜYÜK FARKINDALIKLAR OLUŞTURDUK”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Veli Köktürk; “Bu yıl Engelliler Haftası kapsamında oluşturduğunuz kutlama komitesiyle farkındalık oluşturacak çok güzel çalışmalar yaptık. Belediyece, Emniyet Müdürlüğünce, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan programlarda büyük farkındalıklar oluşturduk. Engellilerimiz alanında verilen hizmete bakıldığında çok güzel bir seviye yakaladık. Şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

YALINKILIÇ; “ANDINIZ KUTLU OLSUN”

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da; “Bugün jandarma genel komutanlığı saflarına katılarak bizleri onurlandırdınız. Şahsım ve jandarma komutanlığı adına şükranlarımı sunuyorum. Askerlik, Türk insanının hayatında gençlikten olgunluğa gidilen noktada dönüm noktasıdır. Sevgili Mehmetçikler; siz kınalı kuzularımızı aramızda görmekten oldukça mutluyuz. Kahraman bir Mehmetçik olarak eğitimlere katıldınız. Bugün jandarma üniformalarınızı giyerek namusunuz üzerine and içeceksiniz. Andınız kutlu ve mutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

TUTULMAZ; “ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAYATLARINI DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMELİYİZ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise; “ Bir hafta boyunca engelli kardeşlerimizle empati yaparak, onları daha iyi anlayarak toplumda farkındalık oluşturmak adına birçok etkinlik yaptık. Engelli olmak insanın elinde olan bir şey değil. Onların hayatlarını daha yaşanAbilir hale getirmeliyiz. Bugünkü yemin töreni bizi biz yapan da bir etkinlik aslında. Türk milleti, bağımsız olmak adına ölümü göze alan bir millettir.” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından askerlere terhis belgeleri verildi.

Ardından Şila isimli köpek, patlayıcı madde araması yaptı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER