ENGELLİ OLMASINA KARŞIN, AZMİ ONU KAPÇILIYOR

ENGELLİ OLMASINA KARŞIN, AZMİ  ONU KAPÇILIYOR

Zonguldak´ta bir ayağı doğuştan 30 santimetre kısa olan 73 yaşındaki Temel Çakmakçı´nın azmi herkese örnek oluyor.
Zonguldak´ta bir ayağı doğuştan 30 santimetre kısa olan Temel Çakmakçı, 50 yıldır bakırcılık ve kalaycılık işi ile uğraşıyor. Üç çocuk, altı torun sahibi olan 73 yaşındaki Çakmakçı, emekliliğine rağmen mesleğini sürdürüyor. Son yıllarda mesleğin kaybolmaya yüz tutması nedeniyle sanatını sürdüren Çakmakçı, bakır eşya parlatıp, hediyelik eşyalar da satıyor. Bir ayağının doğuştan 30 santimetre kısa olmasının kendisine hiçbir engel olmadığını ifade eden Çakmakçı, Bu mesleği 50 seneden bu yana yapıyorum.
Kalaycılık, bakırcılık, tamircilik, parlatma işleri yapıyorum. Eski çaydanlıkları sıfır yapıp, teslim ediyorum. 73 yaşındayım. Bu kadar çalışmaya kudretliyim. Dünya bu, geçim kaynağım bu. Kendim emekliyim ama bu işi sürdürüyorum. 1958 yılında bu mesleğe başladım. O günden bu yana sanatı sürdürüyorum. 30 santim ayağım doğuştan kısa, bu bana hiçbir engel teşkil etmedi. Çünkü azmimle çalıştım. Evlendim, çocuklarım oldu ve şimdi torunlarım var. Ölene kadar bu işi sürdüreceğim. Sakatlığım bana hiçbir engel
olmadı, aksine kendimi tam hissederek çalışıyorum. Ayağımdaki engel dünyaya olan bakış açımı değiştirmedi. Pek doktor yüzü görmem dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER