ERDEM, EREĞLİ TARİHİNDEN ADIMI SİLEMEZLER

ERDEM, EREĞLİ TARİHİNDEN ADIMI SİLEMEZLER
gundemeregli.com-
    Ben hazırım, 

Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı ve TSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı İrfan Erdem,    

      neden aday olduğunu açıkladı ve diğer 2 adaya çağrıda bulundu.

    

EKONOMİ SOS VERİYOR

Ereğli ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması için birlik beraberlik ile barışa ihtiyaç duyulduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:

 Devlete OSB sebebiyle     400 tane fabrika var. 62 bin sigortalı işçi var. Ereğli 17 bin kişi göç vermiş,    Bu şehirde barış yok. Güçlü bir ekonomi olması mümkün değil.

YÜREĞİNİZ SIZLAMIYOR MU?

Ereğli dediğim gibi 17 bin göç vermiş,  Her gün tersanelerin önünden geçiyorsunuz yüreğiniz sızlamıyor mu? O tersane sahiplerinin değil. Devletin, benim şu kadar tersanem var bu kadar gemi yapılıyor. Denizleri doldurarak milyon dolarları harcadılar. Devlet deniz verdi, devlet bunlara tapu da veremiyor, buna anayasa engeli var.

Anayasa ile biz halk eğitim ile 3 bin kişiye klas sertifika verdik. Şimdi nerdeler, dünyanın her yerinde neden burada iş yok. Biz bu krizi iyi yönetemedik. Ereğli TSO ile ilgili değil, Biz başaramadık. Ereğli ekonomisi de kaybetti.

 

SEÇİMLERE TEK LİSTE GİDİLSİN

  Ben hazırım,  

OSB yatırımcı çekebiliriz. Nasıl istihdama yarat borcunu sat. Ücretsiz verelim 13 yıldır OSB boş, ücretsiz versek ne olur, yeni tesisler getirsek no olur, istihdama artırsak ne olur? Ücretsiz verelim. Devlete giderseniz Sanayi Bakanına anlatırsınız. Zor değil.  

ERDEMİR İLE İLİŞKİLER ÜST SEVİYEDE OLMALI

En önemlisi Erdemir ile ilişkilerin üst sevide tutulması, TSO yönetim kurulu ve başkanı aynı şehirde randevu alıp görüşemiyorsa, egolarımızı yenemezsek kin ve nefretle silemezsek bir yere varamayız.

   Gelelim bugüne biraz önce ben yatım. Bu yaptıklarım insan ömrüne sığmaz ben 300 yaşındayım hayatım bu şehire bir şeyler kazandırmakla geçti.

Ben diğer iki aday ile görüştüm. Olumlu yanıt alamadık. Farklı bir teklif beklerdim.  Kuşkanadından kira istemez. 

  Ereğli servis Center   

ÖZGEÇMİŞ

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2013, 13:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat ESER
Ali Suat ESER - 11 yıl Önce

Sayın Erdem´in söylediklerine yürekten katılıyorum.
Ereğli geriye hızla koşuyor. Zonguldak ve dahası Türkiye de aynı... Bu çöküntüye dur diyebilmek, önce bulunduğunuz yerden başlamalı... Bizim bulunduğumuz yer Ereğli... Birlik ve beraberlik gerek öncelikle. Bunun içinde samimi olabilmek ve bunu gösterebilmek şarttır.
TSO’ya da bu yolda, çok büyük ve önemli görev ve sorumluluk düşüyor. Bu seçim fırsat olsun. Bu yolda başarıyı getirecek gerekli plan ve projeleri yapabilecek bilgi birikimine, uzun soluklu olmayı gerektireceği için zaman ayırabilecek yönetim oluşturulmalı. Meslek komiteleri görev ve sorumluluk bilincinde kişilerden oluşturulmalı. Meclis ve Yönetim Kurulunda gençleşmek dinamizm kazandırır. Ancak başkanların iş ve yaşam deneyimi (tecrübe) fazla olması da göz ardı edilmemeli…
Ereğlililerin TSO seçiminde duyarlı olmasını, TSO üyelerinin de akılcı değerlendirme yapabilmesini umuyor ve diliyorum.
ADAYLARA BAŞARILAR.

Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

AĞABEY OLMAK VE MARKA OLMAK KOLAY DEĞİLDİR. SORUMLULUKLARI VARDIR...!!!

MARKA OLMAK KOLAY BİR ŞEY OLSAYDI, HERKES MARKA OLURDU. AYNI ZAMANDA MARKAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAKTA KOLAY DEĞİLDİR. MARKA OLMANIN BİR DEĞERİ VARDIR. HERKES BU DEĞERİ MUHAFAZA EDEMEZ. MARKA OLMANIN BİR AĞIRLIĞI VARDIR. HERKES BU AĞIRLIĞI KALDIRAMAZ. MÜCADALE GEREKİR. HAYDİ, SİZE BU ZORLU MÜCADALE KOLAY GELSİN. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

BAŞARILI İNSANLAR SORUMLULUK SAHİBİDİRLER VE İÇİNDE YAŞADIKLARI TOPLUMA KARŞI HER ZAMAN BORÇLUDURLAR. BİR İŞİN NASIL YAPILABİLECEĞİNİ BİLİYOR İKEN. BUNDAN UZAK DURMALARI ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ...!!!

EREĞLİ´NİN MENFAATLERİNİ KORUMADA TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ BULUŞTURMA ADINA BAZI ADIMLAR ATMANIN ZAMANI, BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN? YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR...!!!

İRFAN BEY; YENİ BAŞARILAR KAZANMAK, İNSANLARI SAĞLIKLI VE ZİNDE TUTAR. HAYDİ KOLAY GELSİN.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“İNANIYORUM Kİ, BİR GÜN HERKES FESTİVALE HAYIR DİYECEK.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, 2005, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER