Erdoğan Müslümanların Sesi Oldu

Araplar ve Filistinliler sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu Mescid-i Aksa şiirine çekilen kısa filmi paylaşarak Türkiye'den yardım bekliyor.

Erdoğan Müslümanların Sesi Oldu

Kudüsteki İslamın en önemli 3 mescisinden biri olan Mescid-i Aksada, İsrailli güvenlik güçlerinin işgali 1 haftadan fazla süredir devam ederken, dünkü cuma namazındaki protestolara İsrail asker ve polislerinin yaptığı katliamlar damga vurdu.

Arap yarımadasındaki ülkelerin Filistindeki işkencelere sessiz kalmasına rağmen, Türkiyenin Filistinlilere tam destek vermesi ise, ülkede bir umut ışığı oldu.

ERDOĞANIN OKUDUĞU ŞİİRİ PAYLAŞIYORLAR

 

Filistinli ve bazı Araplar, 2015 yılında Kudüslü bir gencin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın okuduğu Mescid-i Aksayı gördüm düşümde şiirine çektiği kısa filmini yeniden gündeme taşıdılar.

SOSYAL MEDYADA BİNLERCE ARAP VE FİLİSTİNLİ VATANDAŞ PAYLAŞTI

Arap ve Filistinli vatandaşlar 2015 yılında birçok uluslararası festivalden ödülle dönen Kudüslü genç yönetmen Muhammed Fatihin hazırladığı, Türkiye ve Erdoğan temalı Mescid-i Aksa kısa filmini, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksada katliam yapmaya başlamasının ardından sosyal medyada paylaşmaya başladılar.

AKSAYI ERDOĞAN ÖZGÜRLEŞTİRECEK

Film, Mescid-i Aksayı Erdoğan özgürleştirecek vurgusuyla dikkat çekiyor. Filmde, Erdoğanın Medeniyet ve Şehirler Konferansında okuduğu, Mehmet Akif İnanın Mescid-i Aksa Şiirinin ilk ve son dörtlüğüne yer veriliyor:

Mescid-i Aksayı gördüm düşümde

Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu
Varıp eşiğine alnını koydum
Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu
Mescid-i Aksayı gördüm düşümde
Götür Müslümana selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER