Erdoğan'dan Belediyelere çağrı

Tabelalarda yer alan yazıların Türkçe‘ye uymaması nedeniyle sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyelere çağrıda bulunarak “Bütün bu tabelaları sökün, bu senin hakkın” dedi.

Erdoğan'dan Belediyelere çağrı

Erdoğan, Türkçe’nin dünyanın en kadim, yaygın konuşulan ve en zengin dillerinden birisi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayında konuşma yaptı.

Erdoğan, belediyelere Türkçenin tabelalarda kullanımına yönelik çağrıda bulundu. Erdoğan konuyla ilgili olarak, Eskiden kıraathane vardı. Şimdi bakıyorsunuz buraların isimler kulüp olmuş, kafeterya olmuş. Ne güzel kıraathanemiz var. Burada kitap, gazete oku. Kahveni, çayını iç. Burada sohbetle beraber zenginleş; ama bunlar yerini bu kafeteryalara, kulüplere terfi etti. O da bizim dilimiz değil; club. Bu, benim değil ki benim olanı niye kullanmıyoruz? Bunları kullanalım. Bunları belediyelerimize yaygınlaştırıyoruz. Diyoruz ki Bunları engelleyin, bütün bu tabelaları sökün. Bu senin doğal hakkın. Neye müsaade edersen onu asmak zorunda; ama yaptıramıyorsunuz. Herkes bir yerlere şirin görünmenin gayreti içinde. Kurultayımızın inanıyorum ki bir sonuç bildirgesi olacaktır. Bu sonuç bildirgesinin içinde bunların yer almasında büyük fayda var.

F KLAVYE KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Biz henüz bilgisayarlarda F klavye kullanımını dahi yaygınlaştırabilmiş değiliz. Sosyal medya mecralarında, dizilerde gençlerimizin kendi aralarında Türkçenin zenginliğine aykırı bir çoraklığın hüküm sürdüğünden muzdarip değil miyiz? Bu konudaki tedbirleri ona göre hep birlikte almalıyız. dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER