Ereğli'de Festival Süresi 4 Güne Uzatıldı!

Ereğli'de Festival Süresi 4 Güne  Uzatıldı!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her festivalde olduğu gibi 22. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında kentteki ve bölgedeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Festivalin 4 güne çıkmasının insanları mutlu ettiğini anlatan Başkan Posbıyık, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivalini yapıyoruz. Pazar günü gece yarısına kadar dolu dolu programlarımız var. Ereğli’de inanılmaz bir hareketlilik var, insanlarımız mutlu” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 22. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde basın mensuplarıyla Halk Kafe’de kahvaltıda bir araya geldi, festival hakkında açıklamalarda bulundu.

Eşi Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

-FESTİVALİ 4 GÜNE ÇIKARMAMIZ TUTTU-

Her festivalimizde olduğu gibi festival açılışımızı basın mensuplarımızla birlikte yapıyoruz.  Festivali en iyi şekilde yansıtan, Türkiye ve Dünyaya duyuran basın emekçileri bizim için çok önemli. Açılışı basın emekçileriyle birlikte yapıyoruz.

Bu yıl ilk defa festivalimizi 4 güne çıkarttık. Bir deneme yaptık, folklor grupları getirdik. Şu anda Türkiye’den ve Avrupa’dan 475 folklor dansçısını ağırlıyoruz. Bu da sadece folklor grupları için 475 kişilik yatak ve yemek demek... Bu kolay bir organizasyon değil ama Ereğli Belediyesi’nde çalışan başkan yardımcısından temizlik işçisine kadar, belediye meclis üyelerimiz dahil bütün arkadaşlarım fedakarca çalışıyor. Hiçbir aksama olmaması için bütün gayretimizi gösteriyoruz.

Dün akşam deneme yaptık ve bunda başarılı olduk. Para vermedik diye bize düşman olan, karalama kampanyasında bulunan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri hariç herkes memnun, takdirlerini ifade ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah daha profesyonelce 4. Günü yapacağız.  Aklınıza gelmeyecek, Türkiye ve dünya çapında grupları buraya getireceğiz. Dolayısıyla festivalimiz 4 güne doğru yayılacak.

-ÜLKEDE VE AVRUPA’DA SES GETİRİYORUZ-

Festivalimiz tüm ülkede ve Avrupa’da ses getiriyor. Türkiye’nin ödüllü en büyük festivaliyiz. İnanılmaz mesajlar geliyor. Vatandaşımız Avustralya’dan mesaj atmış; ‘festivale geliyorum, sizinle selfie yapabilir miyiz’ diye…  Azerbaycan’dan, Irak’tan mesajlar alıyoruz. Bu da festivalimizin rüştünü ispat ettiğini gösteriyor. Bugünden itibaren 3 gün çok yoğun program var. Programlara nasıl yetişeceğim ben de bilmiyorum. Her açılışa ve etkinliğe gidemeyeceğim için bana kırılanlar da olabilir ama mazur görsünler.

-SBD ÖDÜLLERİ BOYACI’YA VE SAĞLIKÇILAR ADINA TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ’NE…-

Çok değerli sanatçılar festivalimizde sahne alacak. Ereğli’nin çok kalabalık olacağı zaten belli. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sahnesini Ereğli’ye getirdik.  Görkemli, ses düzeni, en son teknolojiye göre hazırlanmış. Sevgi, Barış, Dostluk Ödülümüzü bu yıl Dünya Şampiyonu Milli Yüzücümüz Sümeyya Boyacı’ya vermekten büyük onur duyacağız. Aynı zamanda pandemi döneminde hayatlarını hastaları için veren doktorlarımıza, temizlik işçisinden hastanede çalışan ambulans şoförüne, teknisyenine, hasta bakıcısına varana kadar tüm sağlık çalışanlarımıza hitap etmek üzere Türk Tabipler Birliği’ne 2. ödülümüzü takdim etmekten büyük mutluluk duyacağız.

Plajda da çok güzel  etkinliklerimiz var. Pikniğimizi Çavdarlı Su Deposu üstü mevkiinde yapacağız. Uçurtma şenliğimizi de orada yapacağız. Misafirlerimize Erdemir Ofis yanındaki restoranda yemek ikramında bulunacağız. Yemekleri Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yapıyor.

-EREĞLİ FESTİVALİ HER KESİME HİTAP EDİYOR-

Her kesime hitap eden bir Festival yapıyoruz. Benim hedefim hem aydın kesimi, hem de kırsal kesimi mutlu etmek. Aydın kesim de festivalde kendine uygun etkinlikler bulabiliyor, kırsal kesim de... Döneminde popülaritesi en yüksek sanatçıları getiriyoruz. Başarımızın temel noktası budur.

İnsanlar büyük bir ihtiyaç içinde… Pandemi olayı ve Türkiye’deki ekonomik zorluklar nedeniyle insanların eğlenmeye, rahatlamaya ihtiyacı var. Festivalimiz şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.”

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından Moldova ve Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Dansları ekipleri gösteri yaptı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER