"Ereğli Devlet Hastanesi’nde ‘Hizmet Sıkıntısı’ İddiası

"Ereğli Devlet Hastanesi’nde ‘Hizmet Sıkıntısı’ İddiası

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nde ultrason çektirmek isteyen hastalara, en erken 3 ay öncesine sıra verilmesinin mağduriyet getirdiği bildirildi.

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde, hizmete 2014’ün Eylül ayında başlayan Ömerli mahallesi Kaynarca caddesindeki 350 yataklı Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nde ‘hizmet sıkıntısı’ yaşandığı öne sürüldü. Alınan bilgiye göre; bazı polikliniklere giden hastalardan, doktorun tetkik ve teşhis aşamasında ihtiyaç duyduğu ultrason işlemi (yüksek frekanslı ses dalgaları verilmesi) yaptırması istendi. Bunun üzerine ise ultrason sırası almak için hastanenin ilgili birimine giden hastalar, kötü sürprizle karşılaştı.

TEK DOKTOR, TEK ODA!

İşlemi gerçekleştirecek doktorlardan birinin başka hastaneye tayini çıktığı ve bir doktorun da izinde olduğu; yalnızca bir doktorun kaldığı ultrason bölümünde tek odanın kullanımda olduğu öne sürüldü. Yaşanan bu durumdan dolayı ise hastalara en erken 3 ay öncesine ultrason sırası verildiği ileri sürüldü.

ÖZEL HASTANELERDE ÇEKTİRİLİYOR!

Hastalığın isminin konulmasında önem taşıyan ultrasonu çektirmek için başka çareler arayan hastalar, çözümü ilçedeki özel hastanelere gitmekte buldu. Buralarda da anında ultrason çektiren hastalar, hastaneye belli miktarda ücret ödüyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER