EREĞLİ KAR ALTINDA!

EREĞLİ KAR ALTINDA!

Zonguldak ve ilçelerinde hafta ortasında başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerden sonra şehir merkezlerini de etkisi altına aldı. Karadeniz Ereğli Belediyesi, gece saatlerinden itibaren kapalı yolları açmak için çalışmalara başladı. Çalışmalar hastane kavşağı başta olmak üzere ana arterlerde yoğunlaştırıldı. Belediye özel araçlarla trafiğe çıkılmaması ve zorunlu hallerde trafiğeçıkacak araçlarda kış lastiği bulundurulması uyarısında bulundu. Zonguldak Merkez ilçede de kar mücadelesi tüm hızıyla devam etti. Çalışmaların aralıksız süreceği kaydedildi.

Zonguldak ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyecek boyutlara ulaştı.  Ekipler yolları açmak için aralıksız şekilde çalıştı.

Karadeniz Ereğli  belediyesi gece saatlerinden itibaren başlayan kar yapışı sebebiyle 24 saat boyunca yolları açmak için çalışıyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin seferber edildiği ifade edildi.

Ereğli’de Cumartesi gece saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte Ereğli belediyesi ekipleri de harekete geçti. Gece saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan iş makineleri yolları açmak için mesai harcıyor. 24 saat hizmet veren ekipleri çalışması ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada “Kar yagˆıs¸ı kentimizde etkili olmaya başladı. Ekiplerimiz gece yarısından itibaren özellikle yüksek rakımlı mahallelerimizde örtü oluşturan kar yağışına karşı yol temizleme çalışmalarına başladı. Kar yagˆıs¸ı nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olalım. Trafiğe çıkacak araçlarda kış lastiği olmasına dikkat edelim. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 24 saat hizmet verecek şekilde çalışıyor” denildi.

Karadeniz Ereğli’de gündüz saatlerinde Devrim Bulvarı, Meydanbaşı yokuşu, pazaryeri bölgesi gibi kesimlerde ulaşımın güçlükle sağlandığı gözlendi. Vatandaşların uyarıları dikkate aldığı ve sadece zorunluluk nedeniyle  trafiğe çıkan araçların bulunduğu gözlendi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Öte yandan, Karadeniz Ereğli'de sabah saatlerinde iki kez elektrik kesintisi yaşandı. Vatandaşlar, ısınmakta kullanılan doğalgazın da elektriğe bağımlı olması nedeniyle kesintilere tepki gösterdi. Ancak iki kesintinin de kısa sürmesi ve ardından elektriklerin gelmesiyle herkes rahat bir nefes aldı.

HASTANE KAVŞAĞINDA BÜYÜK MÜCADELE

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi hastane kavşağında ekipler yoğun kar yağışı karşısından büyük mücadele veriyor. Gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan ve gün içerisinde etkisini daha da arttırarak devam eden kar yağışı hastane yolundada etkili oldu. Ereğli Belediyesi ekipleri yolun açık kalması için çaba sarf ederken o çalışmalar cep telefonu ile görüntülendi.Ekipler ana arterleri açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor

ZONGULDAK’TA HUMMALI ÇALIŞMA

Zonguldak Belediyesine bağlı ekipler şehrin ana arterlerini açık tutmak için hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdü.

Zonguldak’ta Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı kente merkezinde ve ilçelerde etkisini göstermeye devam ediyor. Zonguldak Belediyesine bağlı ekipler ise  kar yağışı sonrasında şehrin ana arterlerini açık tutmak amacıyla kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların aralıksız devam edeceği öğrenildi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER