EREĞLİ, MERKEZ İLÇEYE GÖRE KAN BAĞIŞINDA DAHA DUYARLI!

EREĞLİ, MERKEZ İLÇEYE GÖRE KAN BAĞIŞINDA  DAHA DUYARLI!

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Mehmet Günaydın, Ereğli’nin kan bağışı konusunda merkeze göre daha duyarlı olduğunu söyledi. Pandemi sebebiyle kan bağışı sayısında azalma olduğunu ancak hastanelerdeki kan ihtiyacının azalmadığını belirten Dr. Günaydın, vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu. Herkesin hayatında mutlaka bir gün kan ihtiyacı olabileceğini belirten Dr.Günaydın, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi:

ŞU ANDA AĞIRLIKLI OLARAK HASTA YAKINLARI KAN BAĞIŞINDA BULUNUYOR 

"Her hafta Salı ve Perşembe günleri Gazipaşa Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası'nın önünde otobüsümüz de kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Pandemi dolayısıyla stok sayısında düşüş var fakat hastanelerdeki talep sayısında ise bir düşüş yok. O yüzden hastanelere kan temini konusunda ister istemez sıkıntı olabiliyor, ameliyatlarda ertelenebiliyor. İnsanlarımız sağlıkları için bir 15 dakika vakit ayırabilirler. Vatandaşlarımızı kan bağışına daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şu anda ağırlıklı olarak hasta yakınları kan bağışında bulunuyor. İnsanlar pandemi nedeniyle kan bağışına uzak duruyor ama sonuçta her zaman şunu söylüyoruz; kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır ve kimin nerede ve ne zaman kana ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Kan merkezi olarak aralıksız olarak ekiplerimiz göreve devam edecek”

EREĞLİ, MERKEZ İLÇEYE GÖRE KAN BAĞIŞINDA DAHA DUYARLI..

Ereğli’ni kan bağış oranıda merkezden önde olduğunu belirten Kan Merkezi Müdürü Dr.Mehmet Günaydın, “Ereğli merkeze göre kan bağışı konusunda daha önde. İlçeler de dahil olmak üzere haftanın 7 günü sürekli ekiplerimiz görev başında. Kan vermek kişinin kendisini daha zinde hissetmesini sağlar. Hiç tanımadığınız bir insanın hayatının kurtulmasına vesile oluyorsunuz. Kanın tek kaynağı insan. O yüzden insanlarımızı kan bağışına bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER