Ereğli özel öğrenciler ile buluştu

Kdz.Ereğli’de faaliyet gösteren Özel İlkadımlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Duy-an Özel Eğitim Merkezi işbirliği ve Kdz.Ereğli Belediyesi’nin de desteğiyle ‘Birlikte Başaralım, Engelleri Aşalım’ adında bir sosyal etkinlik düzenlendi.

Ereğli özel öğrenciler ile buluştu

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Kurum Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasan Eroğlu, kurumlarında eğitim gören özel öğrenciler için özel bir gün düzenlemek istediklerini söyledi.

Eroğlu şöyle konuştu:

 “özel çocuklarımız tamamen cefakar, fedakar annelerimizin çok büyük destekleri ile bir yerlere geliyor. Velilerimizden bu konuda iki isteğim var; özel eğitim çok uzun bir süreç, gerçekten sabır isteyen bir süreç. Bizler destek oluyoruz ama mutlaka evde de eğitimlerin devam etmesi gereken bir süreç. Mutlaka çocuklarımız özel eğitime devam edecek. Yani ihtiyari olmamalı. O günlük gelişimi göremeyebilirsiniz, bu çok uzun bir süreç. Bir de tüm anneler rehabilitasyon öğretmenlerinin yanında yardımcı öğretmen olmak zorunda ki 24 saat bu özel eğitim devam etsin.”

“ANNE BABALARIN HAKKI ÖDENMEZ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da; etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Öğretmenlik  her zaman kutsal bir meslek olmuştur ancak özel eğitime muhtaç olan özel çocuklarımızın eğitimi ile uğraşan öğretmenlik daha da kutsal. Onları belediye başkanı olarak, bu ülkenin bir ferdi olarak bu kutsal görevi yaptıkları için tek tek tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Ama en çok da bu özel çocuklarla 24 saat beraber yaşayan ve onlarla ilgilenen anne babaları yürekten, en kalpten duygularımla hem tebrik ediyorum hem onlardan Allah razı olsun diyorum. O anne babaların hakkı ödenmez.”

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM”

Belediye Başkanı olarak engelli vatandaşların engelsiz bir hayata kavuşması için her türlü desteği her zaman için en nitelikli şekilde sağlayacağını ifade eden Uysal, “sizlerin tüm taleplerinizi desteklemeye hazırım. Bu bahsettiğimiz rehabilitasyon merkezleri ve öğretmenlerimiz bu konuda çok gayretliler. Bu çocuklarımız özel çocuk, bazılarına grup terapisi bazılarına bire bir ilgilenmek gerekiyor. Göreve geldiğimden beri sorunları beraber çözmek konusunda neler yapmamız gerektiğini hep tartışıyoruz. Bu çok sabır isteyen bir iş. Yüzümüzü asmayalım, sevgiyle yaklaşalım, sabırla yaklaşalım bu çocukları hayata kazandıralım; önlerinde ne engel varsa birlik beraberlik içinde aşalım.”ifadelerine yer verdi.

Özel çocuklar; tüm beceri ve hayallerini kullanarak hazırladıkları gösterileri katılımcılara sergilediler. Etkinlik boyunca özel çocuklar; seslendirdikleri şarkılar, sahneledikleri tiyatral gösteriler ve halk oyunları performansları ile hem kendileri eğlendiler hem de izleyenleri eğlendirdiler.

Etkinlikte Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a da etkinliğe katkılarından ötürü plaket verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER