Ereğli trafiğine akademik yaklaşım

Karadeniz Ereğli’de, en önemli altyapı sorunu olarak kabul edilen kent içi trafik konusu akademik düzleme taşınıyor.

Ereğli trafiğine akademik yaklaşım

Karadeniz Ereğli Belediyesi,  Kent İçi Trafik Sirkülasyonu İyileştirme Etüdü ve Toplu taşıma Sistemi Rehabilitasyonu rapor ve projelerinin hazırlanması için üniversite desteği almak için belediye başkanı meclisten yetki isteyecek.

Karadeniz Ereğli’de  kentsel yaşamın giderek önemi artan sorunlarının başında trafik akışının sağlıklı şekilde sağlanabilmesi geliyor. Şehrin ana arterleri olarak kabul edilen kesimlerin her geçen gün daha büyük bir trafik yoğunluğuna maruz kalmasına paralel olarak, azalan otopark alanları da şehirde araç kullanmayı ve yaya güvenliğini giderek daha sıkıntılı bir süreç haline getiriyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, kentin trafikle ilgili ihtiyaçları doğrultusunda akademik destek alacak. Ereğli Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantılarında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kent İçi Trafik Sirkülasyonu İyileştirme Etüdü ve Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Rapor ve Projelerinin hazırlanması işi için 5393 sayılı kanunun 75. Maddesi uyarınca üniversite ile ortak hizmet protokolü imzalanması için belediye meclisinden yetki isteyecek.

Bilindiği gibi Belediye Kanunu’nun 75. Maddesi, belediyelere, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma  işlerini gerçekleştirebiliyor veya bu kuruluşlarla ortak hizmet projeleri üretebiliyor ve bu amaçla gerekli kaynağı aktarabiliyor.

Belediye meclisinin onay vermesi ile, Ereğli’nin Kent içi trafiği akademik ortamda incelenerek sonuçlar rapor halinde belediyeye sunulacak.

Belediye meclisi aynı zamanda Özel Halk otobüslerinin engelli erişimine uygun hale getirilmesi için araç kapasitelerinin belirlenmesini de görüşecek.

EN ÇOK TARTIŞILAN KONU…

Karadeniz Ereğli kamuoyunun en fazla şikayetçi olduğu konuların başında Trafik yoğunluğunun giderek artışı geliyor. Ereğli’de kent merkezinde yolların dar olması ve işyerlerinin Erdemir Caddesi, Meydanbaşı Caddesi, Devrim Bulvarı, Unpazarı caddesi gibi bölgelerde belli saatlerde trafik sıkışıklığının giderek artması çözüm arayışlarının aciliyetini arttırıyor.

Aynı zamanda Kepez ve Gülüç Köprüsü arasındaki yolda belli noktalarda trafik kazalarında artış yaşanması da bu bölgeleri sık sık kamuoyu gündemine getiriyor.  Ereğli belediyesi öteden beri çevre yolunun yapılarak bu güzergahın Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğundan alınarak belediye sorumluluğuna devri konusunda görüş beyan ediyor.

Ereğli trafiğinde bir olası riski de eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alanda yapılacak olan üniversite kampüsünden ötürü trafiğe eklenecek ekstra yük oluşturuyor.  Öte yandan yapılması planlanan kent meydanının trafiğe olası etkilerinin de incelenmesi gerekiyor.

Belediye Başkanının meclisten yetki almasıyla, Üniversite tarafından Ereğli trafiğine ilişkin hazırlanacak raporda bu konularda çözüm önerileri getirilmesi de bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER