EREĞLİ YENİ BİR KÖYE KAVUŞUYOR

EREĞLİ YENİ BİR KÖYE KAVUŞUYOR

Jandarma Kozlu-Sivriler'deki eski belediye binasını istemedi ve tahsis kaldırıldı Kozlu Sivriler'de daha önce Jandarma'nın talebi üzerine tahsis edilen eski Belediye Hizmet binasının Jandarma'nın vazgeçmesi ve Mobil karakol kıracak olması üzerine tahsisi kaldırıldı Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ocak 2020 24 birleşimi meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi Mecliste önemli kararlar alındı. Açılış ve Yoklamanın ardından İl Genel Meclisinin bir önceki birleşime ait toplantı ücreti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

JANDARMA KARARINDAN VAZGEÇTİ, MOBİL KARAKOL KURACAK

Mecliste Jandarma Karakol Binası yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığına sürekli ve kesin tahsis edilen mülkiyeti İdareye ait, Kozlu İlçesi Sivriler Köyünde bulunan Belediye Hizmet Binasının konuşlu olduğu 125 ada, 2 nolu, 2.913,93 m² yüzölçümlü alandaki (Üç Katlı Belediye Hizmet Binası ve Bahçesi) taşınmazın tahsisinin kaldırılması oy birliği ile kabul edildi . İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli jandarmanın mobil karakol koruma kararı aldığını ifade etti.

EREĞLİ YENİ BİR KÖYE KAVUŞUYOR

Mecliste Ereğli Sarıkaya Köyü’nün, Deliahmetoğlu, Sucahlı, Mutaflar bağlılarının ana köyden ayrılarak “Beyveren” adı altında bağımsız bir köy haline getirilmesi hususunun görüşüldü ve madde oy birliğiyle komisyona havale edildi. Ereğli meclis üyelesi Rıfkı Gültekin referandum yapıldığını ve oybirliği ile ayrılma kararı alındığını ifade ederken Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal'da kararı desteklediğini ifade etti.

ÇAYCUMA YAKADEMİRCİLER YEŞİLYAYLA VE ALAPLI ÇAMLIBEL KÖYLERİNDE VİLLALAR VE DEPO İÇİN İMAR PLANLARI KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Çaycuma İlçesi, Yakademirciler Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 129 ada, 10 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde “Konut Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.  Çaycuma İlçesi, Yeşilyayla Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 116 ada, 32 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazda “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.  Alaplı İlçesi, Çamlıbel Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 106 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazda “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim tamamlandı.
 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER