EREĞLİ YGS&8217;YE HAZIR

EREĞLİ YGS&8217;YE HAZIR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi  (ÖSYM)  tarafından 1 Nisan Pazar günü tüm yurt genelinde gerçekleştirilecek olan YGS sınavı öncesinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay Başkanlığında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversite sınavda uyulacak olan kurallar ile alınacak olan güvenlik önlemlerinin değerlendirildiği toplantıda önemli bilgiler verildi.

Ereğli Kaymakamı Çay, toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, sınavla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak olan görevlerle ilgili bilgi vererek,  &[#]8220; Sınavlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tüm önlemlerimizi aldık. Ereğli&[#]8217;de vatandaşlarımızı sınav esnasına gürültü konusunda oldukça hassaslar.  Biz kendilerinden yinede sınava giren öğrencilerin konsantrasyonun bozulmaması için dikkatli olmalarını istiyoruz.  Amacımız öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda huzurlu ve diledikleri gibi bir sınav geçirmeleri bizde bu konuda tüm kurumlarımızı uyardık.  Öğrencilere Nüfus cüzdanı çıkartmak amacıyla ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak. Herhangi bir nüfus cüzdanını kaybeden, unutan öğrencilere yardımcı olacaklar.&[#]8221; dedi.  

Ereğli ilçesi LYS Sınav Merkezi Komisyonu Başkanı Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Azar ise sınava girecek öğrencilerin yanlarında yüzük, künye, küpe gibi metal eşyaların yanı sıra elektronik hiçbir araç-gereç bulunduramayacaklarını belirterek şöyle dedi:  &[#]8220;Biz sınavların huzur ve sükûnet içerisinde gerçekleşmesi adına her türlü önlemimizi aldık.  Adayların sınava girerken yanlarında pasaportları ya da nüfus cüzdanları olacak.  Ehliyet gibi başka bir kimlikler kabul edilmeyecek.  Bizler kendilerinin kalem, silgi gibi her türlü taleplerini karşılayacağız.  Sınav sabah: 10.00&[#]8217;da başlayacak 160 dakika sürecek. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.&[#]8221;

Öte yandan Azar gazetecilerin LYS sınavının Ereğli&[#]8217;de yapılıp yapılmayacağına yönelik olarak bir soruya ise, Üniversite ikinci aşama sınavlarının 2013 yılından itibaren Ereğli&[#]8217;de yapılabileceğini söyledi.

Gerçekleşen sınav merkezi komisyon toplantısında İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul ve diğer yetkililer katıldı.  

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER