EREĞLİ´DE BÜYÜK OPERASYON

EREĞLİ´DE BÜYÜK OPERASYON

Ereğli ilçesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 24 kişiyi gözaltına aldı.
Ekipler, uzun süredir takipte oldukları ve sahte ehliyet ve kimlik, yabancı ehliyetleri, sahte evrak ve kimliklerle Türk ehliyetine çeviren şebekeye ilişkin İstanbul, Tekirdağ, Aydın, İzmir ve Iğdır&[#]8217;da operasyon düzenledi.
Operasyonlarda gözaltına alınan toplam 24 kişi sabaha karşı saatlerde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Şebekenin başı olduğu sanılan N.G&[#]8217;nin yanı sıra M.G., H.Ç., K.İ., M.Ö., Ö.S., N.A., E.G., İ.V.O., G.K., K.A., H.K., M.D., S.Y., D.A., U.Ş., S.T., H.E., E.H., E.S., O.K., Y.B., T.B. ile Ü.A.A&[#]8217;nın 4 gün süreyle Emniyet Müdürülğünde gözaltına tutulacağı öğrenildi.
Yapılan ilk sorgulamalarında bugüne kadar şebekenin 150&[#]8217;den fazla yabancı ehliyeti sahte evrakla değiştirdiği iddiası ortaya çıktı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği, şebekenin Ereğli´de de faaliyet gösterdiğini tespit edince zanlılar yakın takibe alındı. Şebeke üyelerinin sahte kimlik ve evraklarla 2 ayrı GSM operatörü bayisinden çok sayıda Iphone 4S ve Blackberry telefon alarak piyasa değerinin altında fiyatla sattıkları da ortaya çıktı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan araştırmalarda birçok evraka el konuldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2012, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER