EREĞLİ’DEKİ KRONİK SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR!

EREĞLİ’DEKİ KRONİK SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Zonguldak’ta, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “Yayalar için 5 adımda güvenlik” mottosuyla etkinlik gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı’nca 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Uygulaması doğrultusunda; düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, trafik konusunda toplumsal farkındalığın arttırılması, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı etkinlik düzenlendi. Zonguldak’taki etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Belediye Başkanı Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve kurum müdürleri katıldı.
Vali Tutulmaz, vatandaşlara bilgilendirme broşürleri ve düdük vererek çikolata ikramında bulundu. Bir aracı durduran Tutulmaz, yaptıkları uygulama hakkında bilgilendirme yaptı.
“YAYA GEÇİDİNDEN GEÇERKEN BAŞKA BİR İŞE ODAKLANMAYACAKLAR”
Etkinlik sonrasında açıklama yapan Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile karayolunda güvenlik stratejisi kabul edildiğini hatırlattı. Konuşa ilişkin eylem planı hazırlandığını da söyleyen Tutulmaz, şunları kaydetti:
“Eylem planı çerçevesinde zaman zaman trafik güvenliği vatandaşlarımızın ve yayaların güvenliği konusunda değişik programlar yapıyoruz Ve bugün de buna benzer bir etkinlik yapıyoruz. Mayıs ayinin ilk haftasında karayolu trafik Ben bir haftası olarak kutlanıyor. Neden itibaren kara yolu güvenliği için değişik programlar yapılacak. Her etkinliğe değişik bir motto ile çıkıyoruz ve bugün de veya güvenliği ile ilgili etkinlik yapıyoruz. Adında ye güvenliğini ifade edecek bir motto ile yola çıktık.
Öncelikle yaya yolunda yürüyecek. İkinci önceliğimiz vatandaşlarımız görünür olacak. Üçüncüsü trafik ışıklarını takip edecekler. Dördüncü adım yayalar yaya geçidini kullanacak ve yaya geçidinden geçerken başka bir işe odaklanmayacaklar. Önceki uygulamalarda şoförler ve otomobilcilerin kullanımına yönelikti. Bugünkü uygulama ise yayalara yönelik uygulama yapıyoruz. Sonuçta hepimiz bir yayayız. Yayalar olarak kendi güvenliğimizi kendimiz almamız gerekiyor. Güvenli olmanın yolu da dikkatli olmaktan, kurallara uymaktan geçiyor. 
Bugüne kadar yapılan uygulamalarda önemli bir sonuç aldık ancak bazı yayaların kurallara uymadığı görülüyor. Bu konuda ekiplerimiz yayaları uyarıları yapıyorlar ve ceza kesiyorlar. Ceza kesmek sadece bu işin bir kısmı önemli olan vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmelidir. Yapılan uygulamalar ile Türkiye genelinde kazalarda yüzde 50 oranında düşürüldü. Aynı şekilde Zonguldak’ta da trafik kaza oranı yüzde 50 oranında düşmüştür.”

EREĞLİ’DEKİ KRONİK SORUN ÇÖZÜM BEKLİYOR!
Öte yandan, Karadeniz Ereğli Devrim bulvarında, trafik ışıklarının olduğu noktada, yayaların kırmızı ışıkta geçmeleri trafiği tehlikeye düşürüyor. Sürücüler, günün her anında yaşanan sorununa çözüm istiyor. Kırmızı ışıkta geçen yayalara, yaya geçitlerini kullanmayıp yolun ortasında yürüyenlere de ceza kesilmesini istiyor.  Son yaşanan trafik kazasında; kırmızı ışıkta geçen yayaya çarpmamak için kullandığı motosikleti deviren bir sürücüsünün ‘isyanı’ kameraya yansımıştı. 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER