Eren Enerji, Bölgenin Gözbebeği

Çatalağzı'nda faaliyet gösteren, Zonguldak’ın ve bölgenin en büyük enerji yatırımlarından olan Eren Enerji, bölgenin iş ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Eren Enerji, Bölgenin Gözbebeği

Enerji sektöründe 20 yıldır faaliyet gösteren ve son 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımlarla isminden söz ettiren Eren Holding, Zonguldak Merkez ve çevre ilçelerden birçok gence iş kapısı açıp, istihdama katkılarını sürdürüyor.

Sürekli iyileştirilme, uluslararası gereklilikleri yerine getirme konusunda da çalışmalarını sürdüren Eren Enerji, Çevresel performansın kontrol edilmesi ve geliştirilmesi sürecini tanımlayan ISO 14001 belgesini aldı.

Zonguldak’ta 1.1 milyar dolar yatırım bedeliyle 2016 yılı ortasında devreye alınan 2 X 700 MW’lık ünitelerle toplam kapasite 2820 MW’a ulaşan Eren Holding, özel sektörün en yüksek kapasiteye sahip elektrik üreticilerinden biri konumuna erişti.
Eren Enerji toplamda 2790 MW kapasitesiyle Türkiye’nin elektrik ihtiyacının %7 sini karşılarken,. Zonguldak Çatalağzı’ndaki termik santral; toplam 2.7 milyar dolar yatırım değerine sahip 5 üniteden biri haline geldi.

2016 yılı Ağustos ayı itibariyle her biri 700 MW kapasiteli 4. ve 5. üniteler de devreye alan şirket, Zonguldak ve ülkemizin gözbebeği konumuna geldi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER