‘’EVLERİMİZDE TEREDDÜT İÇİNDEYİZ’’

‘’EVLERİMİZDE TEREDDÜT İÇİNDEYİZ’’

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı Beldesi’nde meydana gelen heyelanlar nedeni ile hala önlem alınmamasına vatandaş tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde yağışlı havanın etkisi ile kentin birçok noktasında heyelan meydana gelirken bölge sakinleri AFAD ve Belediyenin bürokrasi sorunu nedeni ile hızlı karar alamadığını ve önlem almakta geç kaldıklarını belirtti.

Zonguldak Engelliler Meclisi Başkanı Özcan Albas  sosyal medya hesabı üzerinden heyelan meydana gelen noktaları paylaşarak önlem alınmadığını yağışlı hava sonrasında yeni heyelanlar yaşanırsa da bunun sorumlusunun bürokrasideki hantallık olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yarın beldemizde sağanak yağış bekleniyor. 4 Şubat tarihinde kar yağışı ve yağmur sonrası merkez bantustu, Kokurdan mahallelerimizin bazı bölgelerinde heyelan meydana geldi. Maalesef AFAD Müdürlüğü’nde hala bürokrasi eskiden olduğu gibi çok yavaş ilerliyor. Evlerimizde tereddüt içindeyiz. Birkaç tane ev çok tehlikeli olduğu için boşaltıldı. 2 hafta geçmesine rağmen AFAD Müdürlüğü bürokrasi islerini bitiremedi belediye istinat duvarı çalışmalarına başlayamadı. Yarın beklenen yağış sonrası buralarda oluşabilecek heyelan ve toprak kaymasının sebebi AFAD müdürlüğünün hantal bürokrasisidir. Doğal afet bürokratik yazışmaları beklemez. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER