Eylem Ertuğrul, Fındık Fiyatları Hakkında Açıklama Yaptı

Eylem Ertuğrul, Fındık Fiyatları Hakkında Açıklama Yaptı

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, çok daha erken açıklanması beklenen fındık fiyatlarının yüz güldürmeyeceğini açıkladı.

“DEĞERLİ FINDIK ÜRETİCİLERİMİZ...

Çok daha erken açıklanması gerekirken nihayet 11 ağustos  tarihi itibari ile fındık fiyatları açıklandı.  Açıklanan fiyatlar yüz güldürmeyecek fiyatlardır. Bu yıl zaten 1 kg. fındığın üretim maliyetli 27 TL seviyelerindedir.  Açıklanan fiyatlar ancak maliyetleri karşılar düzeyde olmuştur.  Sahadan edindiğimiz bilgilere göre Çoğu AKP yöneticilerinin bile 30 TL olarak beklediği bize göre ise en az  34-35 TL  olması gerektiğinin defalarca dile getirildiği ortamda bu fiyatlar üreticimiz nezdinde hayal kırıklığı yaratmıştır. Yine Tekellerin dediği olmuş yine üreticimiz hüsrana uğramıştır. Dolar bazında geçen  yıl 3,3 dolar olan fiyatlar bu yıl 3,1 dolara gerilemiştir.  Yani açıklanan fiyatlar  ihracatçı birlikleri ve kartelin talepleri ile dampingli fiyatlardır. Üreticimiz bunları görsün, üzerinde oynanan oyunların bilincinde olsun.  Daha öncede belirtmiştik bu düzende hem üreticimiz hem ülkemiz kaybediyor. Kazanan ise İtalyan kartel ve çetesi olmuştur. Hükümet ise fındık üreticimizin yanında olacağına  adeta fındık şebekesinin üyesi gibi davranmaya devam etmektedir..

 Bugünün iktidar sahipleri unutmayın ki; Kaderine terk edip, yabancı sermayeye teslim ettiğiniz fındık üreticisinin yarın sandık kurulduğunda sorulacak hesabı olacaktır. . 27 lirayı layık gördüğünüz üretici de sizi de layık olduğunuz şekilde gönderecektir..

Değerli üreticilerimiz,

Yaşanan hayal kırıklığına rağmen umutsuzluğa kapılmayın. Bizim iktidarımızda  kartellerin değil sizlerin dediği olacak.  Fındık hasadınızın kazasız belasız  geçsin ve bereketli olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER