Eylem Ertuğrul, Fındık Fiyatları Hakkında Açıklama Yaptı

Eylem Ertuğrul, Fındık Fiyatları Hakkında Açıklama Yaptı

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Haziran ayı içinde yapmış olduğu basın açıklamasında  üreticilerin mağdur olmaması için fındık fiyatlarının hasat sezonundan önce 30-35 TL bandında açıklanması için çağrı yaptığını hatırlatarak, "Fındık hasadının başlamak üzere olmasına rağmen maalesef henüz açıklanmış bir fiyat yoktur." dedi.

Ertuğrul, yaptığı açıklamada, fındık üreticilerinin önünü görmek için fındık fiyatlarını beklediğini söyledi.
Fındık hasadının başlamak üzere olduğunu hatırlatan Ertuğrul'un açıklaması şu şekilde:

"Fiyatın açıklanması için ne bekleniyor? Fiyatın açıklanmaması kimin işine geliyor? Daha önce belirttiğimiz gibi fiyatların geç açıklanması ülkemiz fındığına çöküp bütün piyasayı kontrol eden  uluslararası şirketlerin işine yarıyor. Maalesef mevcut iktidar da  hiç bir adım atmayarak adeta bu duruma göz yumuyor.

KİLO BAŞI MALİYET 27 LİRA

Bu yıl ülke bazında  toplam  400 bin üreticiden yaklaşık 650 bin ton rekolte bekleniyor. Ortalama hesapla üretici başına 1,6 ton fındık düşecektir. Kilo başı yaklaşık maliyet 27 lira olarak hesaplanmıştır.  Bu hesaba göre 35 TL bile üreticiyi memnun etmeyecek bir rakam haline gelmiştir.  Fındık fiyatının hem geç, hem de 35  liradan az açıklanması üreticinin karını aşağı çekerek fındık ekonomisine bağlı umutlarını yok edecek yine mağdur edecektir.  Bir an önce fındık fiyatları en az 35 TL olarak açıklansın. Fındık üreticimizin emekleri heba olmasın. Umutları yok olmasın.  Fındığımıza uluslararası karteller çökmesin. Fındık üreticimizi düşünüyorsanız. Uluslararası kartelleri kollamıyorsanız. Milli çıkarları gözetiyorsanız. Fındık fiyatının açıklanması için hala ne bekliyorsunuz ?"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER