FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ! ÇOK RENKLİ GEÇTİ!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kdz.Ereğli'de cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı gerçekleştirildi, sanatçı Gökhan Türkmen konser verdi.

FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ! ÇOK RENKLİ GEÇTİ!

Ereğli Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ise Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı etkinlikte, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin yanı sıra dev Türk bayrağı taşıyanlar, vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

100 YILA ULAŞMAMIZA 2 YIL KALDI Belediye Başkanı Halil Posbıyık, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "100 yıla ulaşmamıza sadece 2 yıl kaldı. Geride bıraktığımız bu yüzyıla, dağılmış, batmakta olan, parçalanmış bir imparatorluğun küllerinden doğan genç cumhuriyetin yolculuğu damga vuruyor.  Cumhuriyetimizin temelinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkeler yer alıyor. Cumhuriyetin en temel ve vazgeçilmez ilkeleri, olmazsa olmazları; laiklik, bağımsızlık ve demokrasidir. Bunların üzerinde de çağdaş hukuk sistemi yer alır. Laiklik olmadan bir ülkenin kalkınamayacağı, vatandaşlarının düşünce, inanç, vicdan özgürlüğünü yaşayamayacağı, kadınla erkeğin eşit şartlarda var olamayacağı çok açıktır.
 

"AKIL VE BİLİMİN YOLUNU MİRAS BIRAKTI" Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet bu sarsılmaz ilkelerle günümüze ulaşmıştır. Biz onun emanetçileri ve bu emaneti gençlere verecek olan yöneticiler olarak Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz. İnsanlık bugün, haksız savaşlarla, göçlerle, çevre felaketleriyle, iklim değişikliğinin yarattığı sonuçlarla, yangınlarla, sel felaketleriyle, doğal afetlerle, kadınlara, çocuklara yönelik şiddet ve taciz vakalarıyla, ayrımcılıkla, salgınla, ekonomik sorunlarla karşı karşıya… Bu sorunlarla mücadelede temel dayanağımız akıl ve bilim olmalıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bize akıl ve bilimin yolunu miras bırakmıştır. Onun mirası bizim de rehberimizdir.

ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLU Ancak aklın ve bilimin ışığında, insani duyarlılıklarımızı güçlendirerek geleceğe doğru yol alabiliriz. Farklılıklarımız, kimliklerimiz, cinsiyetlerimiz bizleri ayrıştırmak yerine güçlendirmelidir. Demokrasi, çağdaş hukuk ve laiklik ilkeleri etrafında bir ve beraber olmalıyız. Cumhuriyet, bu topraklarda demokrasinin, insan haklarının, kadın haklarının güvencesi oldu ve olmaya devam edecek.   Cumhuriyet, bağımsızlığın, özgürlüğün ve Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunun teminatıdır. Cumhuriyetimizi korumak ve geliştirmek için pusulamız Atatürk ilkeleri ve devrimleridir. Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu tarihi günde, bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi için hep beraber kenetleneceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacağız. Aziz Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve bu yolda hayatlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Aydınlık bir Türkiye için Yaşasın Cumhuriyet."
 

Yürüyüşe, Kaymakam Mehmet Yapıcı, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Sanatçı Gökhan Türkmen de anıt önünde halk konseri gerçekleştirdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER