FETÖ'da 2 tahliye...

FETÖ'nün Abant İzzet Baysal Üniversitesi yapılanmasına yönelik davada 2 tahliye

FETÖ'da 2 tahliye...

Boluda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Abant İzzet Baysal Üniversitesi yapılanmasına yönelik davada 30 sanıktan 2sinin tahliyesine karar verildi.
Boluda FETÖ/PDYnin Abant İzzet Baysal Üniversitesi yapılanmasına yönelik devam eden duruşmada bugün son dinlenen sanık eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun oldu. Sabah erken saatlerde başlayan ve yaklaşık 12 saat süren duruşmada ifade veren Coşkun, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve yargılanmasına sebep olanların üniversite içindeki müfteri çetesi olduğunu belirtti. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Fetullahçı Terör Örgütünün kadrolaşmasında ortam sağladığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Coşkun, Görev yaptığım 7.5 yılda üniversiteyi büyük ve saygın hale getirdim. Benim dönemimde kadro alan sadece 63 kişi ihraç edilmiştir. Toplam akademisyen ve personel sayısına bakarsanız bu çok küçük bir orandır. İhraç edilenlerin büyük çoğunluğu Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerindendir. Tıp Fakültesinden ihraç edilenler dönemin dekanı Hasan Koçoğlu tarafından, Diş Hekimliği Fakültesinden ihraç olanlar da dekan İsmet Duran tarafından atanmıştır. Hasan Koçoğlunun benimle ilgili beyanlarına katılmıyorum. Kendisinin hangi okullarda okuduğu, hangi sosyal çevrelerde bulunduğu, Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ile Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ile nerede ve ne suretle tanıdığının sorgulanması gerekir. Banka hesap hareketlerinin ve çocuklarının hangi okullarda okuttuğu da sorgulanmalı. Bu kişinin dekan yardımcılarını malum yapıya mensup kişilerden seçtiği de malumdur. Üniversiteye gelmeden önceki çevresi de araştırılmalı şeklinde konuştu.

Kimseyle pazarlık yapmadım
Rektörlük seçimleri döneminde örgüt üyeleri tarafından desteklendiği iddialarına cevap veren Coşkun, Ben FETÖ/PDYyi 17/25 Aralık sürecinden önce dini cemaat olarak görüyordum. Rektörlüğümün ikinci dönemindeki seçim zamanında cemaate mensup kişilerin beni desteklediğini tahmin ediyordum. Ama ben rektörlük seçimlerinin yapılacağı dönemde kimseye ne bir vaatte bulundum ne de herhangi bir şeyin pazarlığını yaptım dedi.
Hayri Coşkunun ifadesinin ardından sanık avukatlarının tahliye taleplerini alan ve değerlendirmek için 3 dakikalık ara veren mahkeme heyeti, eski AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran ve Bünyamin Koçun adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi. Geri kalan 28 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için bir sonraki duruşmayı 5 Haziran tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER