Geleneksel Aşure İkramı Gerçekleştirildi

Geleneksel Aşure İkramı Gerçekleştirildi

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Devrim Bulvarı’ndaki Çilekli Kadın Heykeli alanındaki dağıtım öncesi yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı dolayısıyla Belediye geleneğini sürdürdüklerini söyledi.

Herkesin Muharrem Ayı içinde evlerinde aşure yapıp yiyebileceğine değinen Posbıyık, konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

 “Ama bu tür etkinlikler ise birlik ve beraberliğin pekiştiği etkinliklerdir. Birlik ve beraberliğimizi belli duygularla, belli hasletler içerisinde bir araya gelebilmek en önemli özelliktir. Bugün burada da bir çok vatandaşımız, hemşerimiz bir araya geldik. Bereket ayı olarak Muharrem Ayı hep bereketli kalsın diyoruz. Ereğli’mize, memleketimize hep bereket getirsin. Muharrem Ayımız hayırlı ve uğurlu olsun, aşuremiz de hayırlara vesile olsun diyorum.”

Posbıyık, Belediye Din Hizmetleri Müdürü Metin Avcı’nın Kur’an-ı Kerim’den ayet okuduğu etkinlikte edilen duanın ardından aşure tencerelerinin bulunduğu alana geçerek kepçe ile kaplara doldurduğu aşurelere vatandaşlara ikram etti.

Bazı Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Danışmanları ile bazı birim müdürlerinin hazır bulunduğu etkinlikte, dağıtım sırasında uzun kuyruk oluştuğu görüldü.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER