GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GELENEKSEL PİLAV GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Devrek METEM tarafından Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Günü gerçekleştirildi.
Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesindeki bulunan Devrek Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 15. gerçekleştirilen &[#]8220;Mezuniyet Töreni ve Geleneksel Pilav Günü&[#]8221;nde protokol ve veliler bir araya geldi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasın ardından başlanan programa törene ilişkin konuşan METEM Müdürü Recep Kıysın,&[#]8221;İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, eğitimin ve dolayısıyla da eğitilmiş insan gücünün önemi, her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, eğitimde aldıkları yolla ölçülmekte ve değerlendirilmektedir. Bu amaca bağlı olarak bu yıl, bir grup öğrenci ve personelimiz yurt dışında çeşitli mesleki geziler yapmış, otomasyon ve dil kursları almıştır. Okulumuzda yaptığımız çalışmalarda bizlerden katkılarını esirgemeyen, başta Kaymakamlığımız ve ilçe Belediyemiz olmak üzere, tüm resmi daire ve kuruluşlarımıza, esnafımıza ve halkımıza, okul aile birliği üyelerimize, idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.
Kaymakam Hüseyin Öner ise,&[#]8221;Bugün meslek lisemizden mezun olacak gençlerimizin mutluluğunu, sevincini paylaşmak, ülkemizin geleceği diye nitelendirdiğimiz siz değerli gençlerin bu geleceğe hazırlandığını ifade eden, belli konu ve durumlarla ilgili olmak üzere yeterli eğitim ve öğretimi aldığınızı ifade eden diploma belgelerinizi sizlere vermek içim bir arsaya geldik Yaklaşık 11-12 yıllık bir eğitim-öğretim döneminin sonunda aileler, öğretmenler, idareciler, yakınlar ve öğrencilerimizin aynı gurur ve mutluluk verici tabloya beraber bakıyoruz. İlçemizde METEM okulumu kurulduğu 1983 yılından beri sürekli gelişmektedir. Bölüm sayımız beştir. Okulumuzu geliştirme ve kapasitesini artırmaya yönelik yeni atölye yeni atölye binaları yapım talebimiz teklifimiz olmuştur. Tüm okullarımızda okul aile birliklerimiz aktif, okullarımıza samimi destekler, söz konusudur. Hayırsever işadamı ve şahıslarımızın katkıları devam ediyor. Başta bu değerli işadamları ve hayırsever kişiler olmak üzere eğitime katkısı olan kurum ve sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Okul birincisinin konuşması, yaş kütüğüne okul birincisinin isminin çakılması Bayrak ve flama devir teslimi, okul birincilerine protokol tarafından ödüllerin verilmesi, çeşitli gösteriler, öğrenciler tarafından hazırlanan defile, mezun olan öğrencilere belgelerinin verilmesi, müzik ve davetlilere sunulan çeşitli ikramlarla program sona erdi.
Düzenlenen törene, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER