Gemici kardeşler son yolculuğuna uğurlandı

Libya’da 16 Mart günü batan Tınaztepe-5 adlı kuru yük gemisinin batması sonucu boğularak hayatlarını kaybeden Tunca, kardeşler memleketleri Zonguldak’ta toprağa verildi.

Gemici kardeşler son yolculuğuna uğurlandı

Edinilen bilgiye göre geçen 16 Mart günü Libya açıklarında yerel saatle 12.30da Tınaztepe-5 adlı bir Türk kuru yük gemisi battı. Kötü hava koşulları nedeniyle battığı bildirilen geminin makine dairesinde yağcı ustası olarak çalışan 47 yaşındaki Cevceddin Tunca ile 41 yaşındaki kardeşi Celaleddin Tunca’nın ailesi firma yetkilileriyle görüşerek sağlık durumlarını öğrenmek istedi.

İki kardeşin olayda yaşamını yitirdiği haberi geldi. Bir süredir umutlu haber için bekleyen ailenin dünyası yıkıldı.

SAATLER ÖNCE ÇAĞRI ATIP “İYİYİM” MESAJI VERMİŞ

Yaklaşık 10 yıldır gemi adamı olarak çalışan üç çocuk babası Cevceddin Tuncanın kazadan önce eşi Gülseren Tuncayla cep telefonu üzerinden çağrı bırakarak “iyiyim” mesajı verdiği belirtildi. Gazetecilere konuşan Tunca’nın kayınbiraderi Cengiz Doğan, “Olay meydana gelmeden önce sabah 09.00-10.00 sıralarında eşi ile birbirlerine çağrı atmışlar. Kaza meydana gelmeden önce çağrılaşmışlar. Ama konuşma yok. Çağrı atarak iyiyim mesajı vermeye çalışmış” dedi.

CENAZELERİ ZONGULDAK’A GETİRİLDİ

10 yıldır gemi adamı olarak çalışan Cevceddin Tunca’nın son 5 yıldır da bekar olan kardeşi Celaleddin Tunca ile aynı gemide birlikte çalıştığı ifade edildi. Libya’daki işlemleri tamamlanan iki kardeşin cenazesi, firma yetkililerince İstanbul’a getirildi. Sabah saatlerinde Zonguldak’a ulaşan iki kardeşin cenazesi Keller Köyü Muhtarı Kazım Aldemir tarafından karşılandı.

Gazetecilere açıklama yapan Aldemir, “Sabah işlemler bitti. İstanbul’dan Zonguldak’a getirildiler. Kozlu ilçesinde kendilerini karşıladık. Cenaze hizmetleri biriminde defin için işlemleri yapıldı. Gereken çalışmalarımızı bitirdik ve cenazeleri köye getirdik. Allah böyle bir acı hiçbir köyümüze, hiçbir aileye yaşatmasın. Aynı zamanda evde iki kardeş olduğunu sizler de biliyorsunuz. Acımız ayrı bir olay ama genç kardeşlerimizin cenazelerini bulduğumuza da çok şükür ediyoruz. Emeği geçen tüm devlet yetkililerimize, başta Dışişleri Bakanlığımız ve büyükelçiliğimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

BİRLİKTE UĞURLANDILAR

İki kardeşin cenazesi ailesinin yaşadığı merkeze bağlı Keller köyüne getirildi. Burada helallik alınan iki kardeşin cenazesi Cuma Namazını müteakip mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.  

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 10:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayse
Ayse - 7 yıl Önce

Rabbim ailesine sabırlar versin mekanları cennet olsun inşallah

Ero tunca
Ero tunca - 7 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun geride kalan ailesine rabbim sabirlar versin

Erol dogan
Erol dogan - 7 yıl Önce

Allah rahmet eylesin nur icinde yatip peygamber efendimize komsu eylesin

SIRADAKİ HABER