GENÇLİK VALİLİK ÖNÜNDE

GENÇLİK VALİLİK ÖNÜNDE

15 Mayıs – 21 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Gençlik Haftası bugün itibariyle başladı. 
Türkiye’nin her yerinde kutlanmaya başlayan Gençlik haftası diğer illerde olduğu gibi Zonguldak’ta bugün yapılan programla başladı. 15 - 21 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Gençlik Haftası programları bugün saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.
Gençlik Haftası programının açılış konuşmasını Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Doğukan Kilcioğlu yaptı. Doğukan Kilcioğlu yaptığı konuşmada;
“Binlerce şehit verilerek, yokluk ve sıkıntılar içinde kurulan ülkemiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından biz gençlere emanet edilmiştir. O gençlere olan güvenini 'Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak!' sözleri ile ifade etmektedir. Bizlerin de bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en önemli görev ve sorumluluğunuzdur. Unutmayalım ki bir ülkenin gençleri o ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için en önemli hazinedir. Bizler kendimizi; yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız.Bir gün hepimizin vücudu toprak olacaktır; Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bu yolda, 'Atam izindeyiz.' diyerek, ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır. Geleceğin Türkiye'si biz gençlerin omuzlarında yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER