Genel Kurul'da izdiham vardı

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 51. Mali Genel kurulunda adeta izdiham yaşandı.

Genel Kurul'da izdiham vardı

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 51. Mali Genel kurulunda adeta izdiham yaşandı.

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM)’de gerçekleştirilen genel kurula AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş,  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Serkan Ocakçı, çevre il ve ilçelerin oda ve dernek başkanları ile çok sayıda kooperatif ortağı katıldı.

Mali Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, 4 yıl önce bu göreve geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl içesinde bin 100 aktif ortağımıza, 21 Milyon 300 Bin TL hazine destekli işletme kredisi verilmesini sağladık.  Hedefimiz aha fazla hazine destekli kredi vererek, esnafımızın sermaye sıkıntısını azaltmak Genel başkanımızın Ak Parti hükümeti mile iyi diyalogları sayesinde kredi faizlerimiz bir yıllık yüzde 4, uzun vadede yüzde 5 olmuştur. Can suyu kredisi ile sıfır faizle 132 esnafımıza, 3 Milyon 398 Bin kredi ödedik.  Genel merkezimizden gelen genelge doğrultusunda temerrütte düşmüş 147 esnafımıza yeniden yapılandırma yapılmış, 1 Milyon 203 Bin TL gecikme faizi silinmiştir.

Kooperatifimizin vadeli mevduatı Bir Milyon 6 Bin TL’dir. Nakit paramız 1 Milyon 557 Bin TL,  esnaflar üzerinden alacağımız 2 Milyon 200 Bin Tl’dir. Verilen kredilerde geri ödemeler düzenli olduğu için artan kredi ihtiyaçları karşılanabiliyor. Sicil affı mecliste kabul edildi.  Sicil sorunu yaşayan, beklenti içinde olan esnafımıza büyük katkısı olacağından temennim bir an önce uygulamaya başlaması.

Sayın ortaklarımız sizlerin desteği ile ekonomik sosyal alanlarda daha iyi hizmetler sunacağız.” dedi.

Faliyet, denetim ve mali hesapların oylanarak kabul edildiği genel kurulla ilgili ayrıntılar yayına hazırlanıyor... 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2017, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER