Girişimciler sertifikalarını aldı

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB İşbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılanlara sertifikalarının verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Girişimciler sertifikalarını aldı

Kdz. Ereğli TSO Konferans Salonu’nda düzenlenen, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, KOSGEB Yetkililerinin hazır bulunduğu törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kdz Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, bu sertifika töreninin bu sene beşinci olduğunu, bundan önce 450 kişiye sertifika verdiğini belirtti. Bunlardan 70 kişinin KOSGEB’den kredi aldığını belirten Tetiker şöyle konuştu:

“Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Serbest ekonominin temelinde teoriler vardır.  Teoriyi pratiğe dökebilmenin adına girişimcilik deniyor. Olduğunuz yerde sadece teorik olarak bir şeyler konuşursanız sümen altında kalır. Kendinizi hayallerinizle, düşüncelerinizle bağlamamanız için girişimcilik eğitimleri veriyoruz. Bu başlangıçtır. Bunun bir adım ötesi sermaye ile doğru orantılı bir başarıdır. Peygamberimiz, cesur olun, ticaret yapın, rızkın onda dokuzu ticarettedir der. Bu günümüze kadar gelen tüm teori bilgilerine sahip kim varsa söyledikleri  en önemli şey cesarettir. Cesaretin göstergesi de girişimcilik oluyor.”

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Daha sonra hazır bulunan protokol tarafından katılımcılar sertifikaları verildi.

Kaymakam Madenoğlu, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Bu belgeler alelade belgeler değil, adeta kredi almada bir kılavuz dedi. Hem bu kredileri alırken, hem de daha sonra işlerinizde başarılar diliyorum. 32 Saat buraya eğitimler için geldiniz. Sizi kutluyorum. Bu bir başarıdır, bu kursların devam etmesini diliyorum” dedi.

Ereğli Belediye Başkanın Hüseyin Uysal da  girişimciliğin önemine dikkat çekerek, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Uysal, “Bu burada kalmamalı. İşin pratiğine gelelim. Henry Ford, ben çevreme baksaydım at arabası yapardım, demiş. Ama otomobili icat etmiş. Bu sertifikalar sizlerde bir ışık yanmasına vesile olsun” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDILAR

Kaymakam Madenoğlu ve Belediye Başkanı Uysal, törenin ardından TSO Meclis Salonu’na geçerek TSO Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 06:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER