GMİS sorunları Ankara'ya taşıdı

GMİS yönetimi, TBMM’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

GMİS sorunları Ankara'ya taşıdı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetimi, Sendikaya bağlı MTA ve Amasra Şube başkanları ve yöneticileri, HATTAT (HEMA) Amasra İşletmesi’nde çalışan bir grup işçiyle birlikte Ankara’da, AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı TBMM’de ziyaret etti.
Ziyaretlere GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, Şube Teşkilat Sekreteri Nazmi Sert ile Hattat (HEMA) A.Ş. Amasra İşletmesi’nde çalışan bir grup işçi katıldı. GMİS Heyeti ilk ziyaretini AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a yaptı. Ziyarette Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı ile TTK Amasra Müessesesi ve Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. Amasra İşletmesi’ndeki sorunlar ve 32 işçinin 8 ay ücretsiz izne çıkarılmak istenmesinin engellenmesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Tunç’a bugüne kadar sağladığı katkı ve destekler nedeniyle teşekkür etti ve kendisine bir madenci heykeli takdim etti. GMİS Heyeti, AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’u TBMM’deki makamında ziyaret etti. Ziyarette, Maden Tetkik Arama Kurumu’nun (MTA), TTK’nın ve Zonguldak’ın sorunları ve çözüm çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. GMİS Heyeti, sorunların çözümü için AK Parti Grup Başkan Vekili Muş’tan destek ve katkı istedi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Muş’a maden işçileri adına bir madenci heykeli takdim etti. GMİS Heyeti, yine TBMM’de AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı ziyaret etti. Ziyarette Zonguldak ve TTK’nın sorunları ele alındı ve çözümler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER