Gökgöl Mağarası'nın Giriş Fiyatları Belirlendi !

Gökgöl Mağarası'nın Giriş Fiyatları Belirlendi !

Gökgöl Mağarası'nın giriş fiyatları yeniden belirlendi Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştiren ikinci birleşimde il özel idare Genel Sekreteri Ahmet Kayayılmaz da hazır bulundu. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumun toplantı tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

SİVİL 15, ÖĞRENCİ 10 TL Mecliste ilk olarak Gökgöl Mağarası giriş ücretleri görüşüldü. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, meclis üyelerine hitaben aylık 40 bin lira gibi ciddi bir gideri olduğunu mağara içinde 24 saat boyunca 588 lambanın yandığını Dolayısıyla kar amacı değil ancak giderlerinin karşılanması için giriş ücretlerine yeniden belirlenmesi gerektiğini ifade etti. İl Genel Meclisi üyeleri öğrencilerin daha ucuza mağaraya girmesi gerektiği konusunda görüş ifade ettiler. Ancak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Türkiye'nin her yerinde mağaraları giriş fiyatlarının 40 lira 50 lira civarında olduğunu ifade ederek, fiyatların son derece makul olduğunu Ayrıca toplu öğrenci fiyatlarında ücret alınmayacağını da ifade etti.

Mecliste yapılan oylama ile birlikte Gökgöl Mağarası'nın giriş ücretlerinin sivil 15 lira öğrencinin 10 lira olarak alınmasına oybirliği ile karar verildi. Mecliste Devrek İlçesi, Hatipler Köyü ile Velibeyler Köyü arası, Halilbeyoğlu Köyü – Karakoçlu Köyü arası yolların, İl Özel İdaresi yol ağına alınması gerektiğinden, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İçişleri, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları kabul edildi. Gündem dışı söz alan İl Genel Meclis üyesi Gültekin Özel idare de öğrenci taşımak için otobüs var sorusuna İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz 3 otobüsümüz var diyerek cevapladı. Meclis bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER