"Gökgöl Mağarası" ve "Merdivenler Kenti Zonguldak" yarışma sonuçlandı

"Gökgöl Mağarası" ve "Merdivenler Kenti Zonguldak" temalı, Zonguldak'ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF 2017-52) onaylı ilk ulusal "Zonguldak Fotomaratonu", fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu.

"Gökgöl Mağarası" ve "Merdivenler Kenti Zonguldak" yarışma sonuçlandı

20-23 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılan Gökgöl Mağarası ve Merdivenler Kenti Zonguldak temalı, yarışmaya 132 kişi katılırken, Gökgöl Mağarası kategorisine 429, Merdivenler Kenti Zonguldak kategorisine ise 419 fotoğrafla katıldılar.

Ahu Erdoğan Akbaş (Fotoğrafçı), Ali Asgar Çakmakçı (Yrd. Doç. BEÜ GSF Dekan Yardımcısı), Hulki Muradi (AFIAP - Fotoğraf Sanatçısı ve OLBA Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Ertekin (Fotoğrafçı) ve Ömer Serkan Bakır (Fotoğraf Sanatçısı - Fotoğraf Dergisi Editörü)ünden oluşan seçici Kurul eserleri değerlendirerek açıkladı.

 Gökgöl Mağarası yarışmasında dereceye girenler:

1’inci Çınar Yüksel (5 Bin TL)

2’inci Şeref Akçay (3 Bin TL)

3’üncü Can Sezgin (2 Bin TL)

4.Mansiyon Nuri Çoban (500 TL)

5.Mansiyon Sertaç Nurdan (500 TL)

6.TSO Özel ödülü Burak Orta (Bin TL)

7.ZFD Özel ödülü İbrahim Taşdemir (500 TL)

Merdivenler Kenti Zonguldak yarışmasında dereceye girenler:

1’inci F. Dilek Uyar (5 Bin TL)

2’inci Oğuz Tosun (3 Bin TL)

3’üncü İsa Cida (2 Bin TL)

4.Mansiyon Hayrullah Germeç (500 TL)

5.Mansiyon İsmail Hakkı Akgün (500 TL)

6.TSO Özel ödülü Levent Ateş (Bin TL)

7.ZFD Özel ödülü Seyit Konyalı (500 TL)

Dereceye gireler Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Ayrıca yarışmaya katılan tüm katılımcılara sertifika verildi.

Yarışma, Zonguldak ilinde bulunan, yakın zamanda yenileme ve bakımı yapılan 3 bin 350 metre uzunluğu ile Türkiyenin en uzun 10. mağarası olan, 350 milyon yaşında ve içerisinde aktif bir yeraltı deresi bulunan, 875 m gezi yoluna sahip Gökgöl Mağarasının tüm Türkiyeye tanıtılmasını sağlamak olan yarışma sayesinde Merdivenler Kenti Zonguldakın tanıtılması, şehrin sokaklarının nasıl nostaljik merdivenlerle dolu olduğunu anlatarak kentin ülke çapında tanıtımına katkı sağlamak ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunarak, Zonguldak fotoğraf arşivini zenginleştirmek ve günümüz Zonguldakını yarınlara taşınması için düzenlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER