GÖRME ENGELLİ KADININ MÜCADELESİ

GÖRME ENGELLİ KADININ MÜCADELESİ
Zonguldak´ta 51 yaşında evlenip, 1.5 yıl sonra eşinden ayrılan görme engelli Necla Taşdemir, tüm yaşadığı zorluklara rağmen hayata dört elle sarılıyor. Hayatını paylaşabileceği birini bulduğunda tekrar evlenmek istediğini belirten Taşdemir, Bizim gibi insanlar için en azından kışın kalabilecekleri bir yer ayarlanırsa çok mutlu oluruz dedi.
Zonguldak´ın Kozlu beldesinde yaşayan ve doğuştan kornea bozukluğu bulunan Necla Taşdemir´in rahatsızlığı yıllar geçtikçe ilerledi. 30 yaşına kadar gözleri az gören Taşdemir, son 30 yıldır ise iki gözü görmeden yaşıyor. Taşçı, babadan kalma evinde 30 yıldır kendi ihtiyaçlarını kendi görüyor. Nohut ve pirincin taşını ayıklamaya kadar her işi kendisi gören Taşdemir, 51 yaşında ise beyaz gelinlik giydi. 1.5 yıl evli kalan Necla Taşdemir, eşinin çocukları nedeniyle aralarında çıkan anlaşmazlıktan ayrılmak
zorunda kaldığını kaydetti. Dört duvar arasında yalnız yaşamanın çok zor olduğunu belirten Taşdemir, hayatını paylaşabileceği birini bulduğunda evlenmek istediğini söyledi. Taşdemir, Zengin fakir olması önemli değil. Beni anlayabilecek, hayatımı paylaşabileceğim, düzgün ve dürüst biri olduğunda evlenmek istiyorum. Ama nerede öyle şans bizde. Şu anda bir kadın olarak, hem erkek işlerini hem kadın işlerini yapıyorum. Yanımda bir can yoldaşım olsa, erkek olsa kömür, odun gibi işlere en azından kafayı takmam.
Bu halimle de kadının yapabileceği işleri erkeğin yapmasına da karşıyım. Ev işlerini zaten kendim görebiliyorum dedi.
Gözleri gören insanlar için bile oldukça zor olan işleri yaptığını belirten Taşdemir, kendisi için bu tür işlerin hayli zor olduğunu anlattı. Taşdemir, Son bir ay içerisinde iki kez kapağını düşürdüm, soba alev alev yanıyor. İçerisi duman olmuş. Sobanın içerisinden alamıyorsun. Almazsan, dumandan zehirleneceksin. Elime ıslak havlu sardım, içerisinden aldım. Ama ellerim de yandı. Kaç kez ellerimi kestim. Gerçekten zor oluyor. Bizim gibi insanlar için en azından kışın kalabilecekleri bir yer ayarlanırsa
çok mutlu oluruz diye konuştu.
Tüm kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayan Necla Taşdemir, kadınlara yönelik son dönemlerde artan şiddet olaylarının ise kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Bu arada hastane işlemlerine refakatçi olan Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi, Taşdemir´i 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde de yalnız bırakmadı. Taşdemir´i ziyaret eden Kozlu Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı.
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2012, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER