GÖZLER, GÖZTEPE&8217;DE&8230;

GÖZLER, GÖZTEPE&8217;DE&8230;

Kdz. Ereğli ilçesinde Gazetemiz Gündem&[#]8217;in defalarca gündeme getirdiği ilçenin kuşbakışı en güzel izlenebildiği 1. derece sit alanı Göztepe&[#]8217;nin, seyir zevkinin tadını imara açılamadığı için en güzel akşamcılar çıkarıyor. 

Bürokrasi engelinin bir türlü aşılamadığı Göztepe&[#]8217;nin bulunduğu alanın sit alanı olduğu için bir çivinin dahi çakılamadığı alanda gibi taş üstüne taşta konulamıyor(!) 

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ında Anıtlar Yüksek Kurulunun kararı ile sit alanı olmasından çıkması için yoğun mücadeleler verdiği Göztepe ile ilgili bir arpa boyu yol alınabilmiş değil.

ÇAY, HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR

Konuyla yakından ilgilenenlerin başında Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay geliyor. Çay  Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin, 1. derece Sit alanı konumundaki Göztepe Mevkisi&[#]8217;nde yapmayı planladığı çalışmaya her türlü desteği vereceğini açıkladı.
Çay, Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın, Göztepe&[#]8217;sine çıkış yolu açabilmeleri için destek istediği hatırlatarak, belediyenin konuyu gündemde tuttuğunu söyledi.
Çay, Vali Erol Ayyıldız ile birlikte AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın da konuya duyarlılık gösterdiğini belirterek, şöyle dedi:
&[#]8220;Burada amacımız alanı kısa zamanda sit alanından çıkarmaktır. Bölgeyi Ereğli&[#]8217;nin nefes alacağı yer olarak kazanmaktır. Giresun ve Ordu gibi illerde de benzer yerler vatandaşın kullanımına açılmış. Göztepe&[#]8217;den ilçeyi seyretmek kadar güzel bir şey yok. Orada bir de Şehitlik Abidesi, Atatürk Büstü olması güzel bir şey. Sit alanlarında izinsiz olarak taş üzerine taş konulamaz. O nedenle Anıtlar Yüksek Kurulu&[#]8217;nun izin vermesi durumunda çevre de korunarak bir şeyler yapılabilir.&[#]8221;
Posbıyık da 6 metre yol açma izni verilmesi halinde gerekli çalışmalara hemen başlayacağını belirterek, gerekli izinleri beklediklerini tekrarladı.

 GÖZTEPE İÇİN HAYALLERİM BÜYÜK

Göztepe&[#]8217;nin mevcut durumundan kurtarılarak Ereğli&[#]8217;ye kazandırılmasının en büyük arzusunu olduğunu kaydeden Posbıyık şunları söyledi:

 &[#]8220;Göztepe&[#]8217;yi uygunsuz hareketlerin yapıldığı, hoş olmayan işlerin yapıldığı bir yer olmaktan kurtarmak istiyoruz. Orası bir türbenin de bulunduğu önemli bir yerdir.  Ereğli&[#]8217;yi seyretmek bakımından da fevkalade de güzel bir yerdir. Golf araçları alarak, Erdemir tesislerine oradan yol yaparak, zirveye çıkmak, orada salaş bir kahve yapmak oradan da teleferikle Elif otelin bulunduğu yere inilmesi sağlamak en büyük hayalimdir. Bunları yapmak ve orayı bir huzurlu bir alan haline getirmek Ereğli belediyesi için bir-bir buçuk aylık bir iştir. Ama karşınızda hep birinci derece sit alanı meselesi çıkıyor. İkinci meselede oranın hemen her kısımdan mahkemelik olmasıdır. Bürokrasiyi aşamıyoruz, kıramıyoruz. Kırsak, Ereğli için en güzel gözetleme yeri Göztepe olacak. Burası için her iki guruptan da destek bekliyorum. Tek sıkıtımız bürokrasidir&[#]8221;

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER