GÜMELİ´NİN EN BÜYÜK SORUNU...

GÜMELİ´NİN EN BÜYÜK SORUNU...
Alaplı ilçesine bağlı Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, beldeye acil olarak orman kadastrosu ve normal kadastrosunun gelmesi gerektiğini söyledi.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, belde de kadastro çalışmalarının çapılmaması nedeniyle Bölüklü ve Bacaklı yaylalarında ki yerleşim yerlerinde Orman İşletmesiyle sıkıntılar yaşandığını söyledi. Söz konusu yaylalarda 61 hanenin işgal ettikleri gerekçesiyle işletme tarafından mahkemeye verildiğini belirten Saydam, bu sıkıntının Orman ve normal kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla aşılacağını söyledi. Beldede acilen kadastro çalışmalarının başlatılması gerektiğini belirten Saydam, &[#]8220;Beldemiz halkı tarafından Bölüklü yaylası bilindiğinden bu zamana kadar yayla olarak kullanılmakta ve 1992 yılında kurulan belediyemiz tarafından burası kültürel ve festival etkinlikleri için zaman zaman kullanılmaktadır. Beldemizin gelişmesi için çok önemli bir konumda olan Bölük ve Bacaklı yaylaları kültürel etkinlikleri gerçekleştirmede doğa turizmi, yayla turizmi yapılabilmesi için orman kadastro çalışmasının yapılarak yaylaya çevrilmesi gerekmektedir&[#]8221; dedi. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı´na yazı gönderdiklerini belirten Saydam şunları söyledi:
&[#]8220;Gümeli beldesindeki yaylalarımızda yaşadığımız sıkıntı nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı´na bizzat başvuruda bulundum. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü´nden bize gönderilen yazıda, ´Bölge Müdürlüğümüzdeki orman kadastro komisyonlarının kuruluşunun tamamlanamaması, genel müdürlüğümüzün orman kadastro komisyonlarının da iş yoğunluğunun fazla olması münasebetiyle 2011 yılında orman kadastrosu ve 2/B madde uygulaması yapılmasının 2011 yılına yetişmeyeceği ileriki yıllarda programa alınabileceği´ belirtildi.&[#]8221; Yaylalardaki yerleşim yerinde ikamet eden ve orman işletmesi tarafından mahkemeye verilen vatandaşların mağduriyetlerinin acilen giderilmesi gerektiğini ifade eden Saydam sözlerini şöyle sürdürdü:
&[#]8220;Yaylalardaki yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımız orman işletmesinin kendilerini mahkemeye vermesi nedeniyle sıkıntı yaşamaktadırlar. Söz konusu durum beldemizde de huzursuzluğa neden olmaktadır. Söz konusu talebimiz olan Gümeli´deki orman ve normal kadastro çalışmalarının aciliyet gerektirdiğinden dolayı bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Bu konuda yetkililerden yardım beklemekteyiz.&[#]8221; Bölge milletvekilleri ile bu sıkıntısının giderilmesi noktasında görüşmeler yaptığını belirten Saydam, sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Beldemizdeki sıkıntıların giderilmesi noktasında bölge milletvekillerimizle istişare yapmaktayız. Milletvekillerimiz de bu konuda Orman Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmuşlardır. Biz kendilerinden bizleri sevindirecek iyi haberler beklemekteyiz, Kendilerine de ayrıca bizlere göstermiş oldukları hassasiyet ve yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.&[#]8221;
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2012, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER