GÜMELİ'DE İSMİNE YAKIŞIR ŞENLİK

Alaplı İlçesine bağlı Gümeli Bacıklıyayla'sında adına yakışır bir şenlik düzenlendi.

GÜMELİ'DE İSMİNE YAKIŞIR ŞENLİK

gundemeregli.com-CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesidir. Ama görüyoruz ki tarlalarımız betonlaşıyor. Maalesef ülkemiz saman ithal hale geldi. Bunu kabul etmek mümkün değildir” dedi.
Zonguldak’taki 4. Gümeli Yayla Şenliği ve Acı Bal Festivali etkinliklerine katılan CHP Zonguldak Milletvekili Haberal, bölgenin doğal güzelliklerine vurgu yaptı. Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu söyleyen Haberal, “Ama görüyoruz ki tarlalarımız betonlaşıyor. Maalesef ülkemiz saman ithal hale geldi. Bunu kabul etmek mümkün değildir, Buğday ihraç etmemiz gerekirken ithal eder mi böyle bir şey olabilir mi? Topraklarımıza organik tarım diyorlar ya nereden nereye geldik. Aman ne olur tarlalarımıza sahip çıkalım, onları betonlaştırmayalım, organik tarım oradan geliyor” dedi.
Bölgenin böyle bir alanı olduğu için şanslı olduğuna dikkati çeken Haberal, “Çobanlığın ne olduğunu iyi bilen bir kişi olarak buraların bir kez daha değerini gündeme getirenlere teşekkür ediyorum. Gerçekten buralar Hemşin yaylalarından biraz daha farklı. Gümeliller gerçekten şanslılar. Burası mükemmel bir yer. Ben Hemşin yaylalarında çobanlık yaparken acaba yuvarlanmadan burada nasıl dolaşılabilirin hesabını yapıyoruz. Fırtına deresi aşağıdan akarken bu sudan nasıl yararlanırız insanları bu sudan nasıl koruruz derken burası güzel bir yayla. Her taraf orman, ormanlarımız ile gurur duyuyoruz” dedi.
2B’nin çocukluğundan beri sorun olduğunu ifade eden Haberal, “Temenni ederim ki kısa sürede bunlar halledilsin. İnsanlarımız kendi alın terinin aktığı alanlarda yaşamlarını devam ettirsin” diye konuştu.
“Önce Allah’a sonra Atatürk ve silah arkadaşlarına dua edelim” diyen Haberal, “Türkiye Cumhuriyeti devleti yokluklardan bugüne geldi. Yokluğun ne olduğunu ben çok iyi biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti bilimde sanatta asrın medeniyet düzenine ulaştı bunu da aşmaya çalışıyor. Bugün ülkemizde ve dünyada bir takım ilklerin altına imza atar duruma geldik. Odun ateşinde çalışan ben bugün lazer kullanıyorum. Bu milletimizin eseri, zaferidir. Türkiye Cumhuriyetinin zaferidir” dedi.

“HERŞEYİ DEVLET BEKLEMEYELİM”
Birlik ve beraberlik içerisinde olunması, her şeyi devlet yapsın diye düşünülmemesi gerektiğini belirten Haberal, “Her birimiz bir çivi çakarsak bu ülkede eserler bırakabiliriz” dedi.
Haberal daha sonra Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ile balın üretimine ilişkin kısa bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER