HAFTALIK TOPLANTIDA REFERANDUM ZİRVESİ... ÖZBAKIR DA YERİNİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında partililere hitap etti. Referandum gündeminin ağırlıkta olduğu toplantıda AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da toplantıdaki yerini aldı.

HAFTALIK TOPLANTIDA REFERANDUM ZİRVESİ... ÖZBAKIR DA YERİNİ ALDI

- Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Haftalık olağan toplantıda Referanduma değindi. Çağrısı sonrası Cumhurbaşkanlığı sistemine yanıt veren MHPye teşekkür ederken CHPye eleştirilerde bulundu. Millete gitmeye korkuyorlar. Milletin kararı en doğru karardır. dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Haftalık olağan toplantısı yapıldı.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım konuşmalarını teşrif etmek üzere salona gelirken, vekiller tarafından alkışlandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Özbakır da toplantıda yerini aldı. 

Binali Yıldırım konuşmasında;

Bu gazi ve aziz millet tüm zorluklara tarihin her döneminde göğüs gerdi. İnsanlık mazisinde bir örnek daha gösterin ki 16 kez yıkılsın ama milleti 17nci kez devletini kursun. Biz, AK Partinin siyaset anlayışının temelini bu harçlarla doldurduk. Bu yüzden girdiğimiz her seçimden AK Parti olarak yüzümüzün akıyla çıktık. Seçimlerin ertesi günü yine insanımıza koşup hizmet üretmeye devam ettik. Ömrübillah bir araya gelemez denilen çevreler, bir araya geldiler, beraber çalıştılar. Hepsini en acı şekilde tecrübe ettik. Ama milletimiz için yeri geldi duymadık, geri geldi görmedik, yeri geldi sustuk. Ama hep mücadele ettik. Olanda bir hikmet var dedik. ifadelerine yer verdi.

Referanduma da değinen Yıldırım; 2017 Türkiyenin bahtının güneş gibi parlayacağı bir olacak. Bu referandumun ardından Türkiye aydınlık yarınlara daha hızlı bir şekilde yol alacak. Meclis çatısı altında millrtimizin arzu etmediği olaylar yaşadık, muhalefet sözlü, fiziksel ve psikolojik şiddetin her türünü kullandı Bizim ise içimiz ve vicdanımız rahat. CHPnin Meclis sürecindeki provokasyonlarını milletimize havale ediyorum. dedi.Bu gazi ve aziz millet tüm zorluklara tarihin her döneminde göğüs gerdi. İnsanlık mazisinde bir örnek daha gösterin ki 16 kez yıkılsın ama milleti 17nci kez devletini kursun. Biz, AK Partinin siyaset anlayışının temelini bu harçlarla doldurduk. Bu yüzden girdiğimiz her seçimden AK Parti olarak yüzümüzün akıyla çıktık. Seçimlerin ertesi günü yine insanımıza koşup hizmet üretmeye devam ettik. Ömrübillah bir araya gelemez denilen çevreler, bir araya geldiler, beraber çalıştılar. Hepsini en acı şekilde tecrübe ettik. Ama milletimiz için yeri geldi duymadık, geri geldi görmedik, yeri geldi sustuk. Ama hep mücadele ettik. Olanda bir hikmet var dedik. ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, Referandumun 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören bir anayasa değişikliği oylaması olduğuna değinerek, Referanduma partiler cephesinden bakmak yanlış olur, bu referandum ülkenin çağ atlama meselesir. dedi.

 

Bahçeli’ye teşekkür etti
Aynı çağrının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yapıldığını ve bu çağrıya Bahçeli’nin verdiği cevabı hatırlatan Yıldırım, aldıkları tavır dolayısıyla Bahçeli ve milletvekillerine teşekkür etti. Yıldırım, MHP’nin ülke menfaatleri konusunda parti hesaplarını her zaman bir kenara bıraktığını belirtti.

Bu bir genel seçim değildir
Yıldırım, Ortada bir sandık var, siyasi rekabet havası da aldı başını gidiyor. Bu havaya kapılıp kimse şunu unutmasın, bu referandum 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören, yargı ile ilgili, milletvekilleri ile ilgili hususları öngören bir anayasa değişikliği oylamasıdır. Bu bir genel seçim değildir. Öyle inanıyorum ki sadece AK Parti ve MHP seçmeninden değil, diğer parti seçmenlerinden de Türkiye’nin bekasını ilgilendiren, daha hızlı Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini sağlayacak bu değişliğe yüksek oranda oy verecek. Biz de meydanlarda vatandaşlarımıza bu değişikliğin, ülkemiz, Türkiye için, milletimiz için ne anlama geldiğini anlatacağız. Görülecek ki yapılacak değişiklik milletin lehinedir. Milletimiz sandığa gidecek gönül rahatlığı ile evet diyecek. O yüzden referanduma partiler cephesinden bakmak yanlış olur. Bu referandum ülkenin çağ atlaması meselesidir diye konuştu.
Biz, üstünlerin anayasasının korumak için değil, milletin anayasasını oluşturmak için referanduma gidiyoruz diyen Yıldırım, Millet siyaset okus pokusçularına asla itibar etmeyecek. Referandum süresince her yere gideceğiz. Her vatandaşlarımızla buluşacağız. Türkiye’ye yeni bir merhale sağlayacak bu tarihi fırsatı her yerde vatandaşlarımıza anlatacağız, onlarla paylaşacağız. Vatandaşlarımızla dertleşeceğiz. Yaptığımız bu işi anlatacağız. Niye siyaset okus pokuşçuları dedik? Bunlar bayılıyorlar olmayan şeyleri var göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. En sevdikleri iş korku senaryoları ile milletin aklını karıştırmak, yağma yok başaramazsınız, çünkü bunlar samimi değil açıklamasında bulundu.

Üniter yapı ve rejim tartışmaları
Üniter yapının bozulacağı iddialarına cevap veren Yıldırım, Tek meclis var. Rejim tartışması 1923’te Cumhuriyet kuruldu, bu mesele orada bitti. Ama kardeşlerim, şaşmayın, bunlar başörtüsü sorununda da aynı şeyi yaptılar. Rejim meselesi dediler, sorunu çözdük rejim hala dimdik ayakta. Bunların rejim sorunu diyorlar da asıl sorun rejim sorunu değil, zihniyet sorunudur, zihniyet dedi.
Yargının tarafsız olması CHP’yi niye rahatsız ediyor? diye soran Yıldırım, ilk defa milletin iradesinin yansıdığı, iki erkin, yargı mensuplarının seçileceğini ifade etti.
Anayasa değişikliği konusundaki eleştirilere işaret eden Yıldırım, CHP’ye buradan ekmek de çıkmaz, patates de. Neymiş, Meclis pasif konuma düşecekmiş? Yahu bunu diyenler, söylediklerinin önünü arkasını hiç mi düşünmüyor? diye konuştu.

Gündemi değiştirmek için yapmadıkları hokkabazlık yok
Anayasa değişikliği ile Türkiye’de milletin tam iktidarının gerçekleşeceğine dikkati çeken Yıldırım, Bu sistemle, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde önümüze iki tane sandık gelecek. Birinde Cumhurbaşkanı seçeceğiz, birinde de milletvekilleri, aynı anda seçeceğiz. Aylarca güvenoyu aldı almadı, hükümet kuruldu kurulmadı, öyle birşey yok. Seçilen Cumhurbaşkanı kabinesini oluşturacak, ‘Vira Bismillah’ deyip işlere başlayacak. 5 yıl boyunca vatandaşın ihtiyacı olan hizmeti verecek. İnsanların siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik tercihlerine asla bir engel konulamayacak. Gündemi değiştirmek için yapmadıkları hokkabazlık yok. Neymiş, insanların yaşam tarzına müdahale edilecekmiş. Madem müdahaleden bahsediliyor, şöyle bir geçmişe bakalım. 27 Mayıs, öğrenciler kıyma makinelerine atıldı deniliyor. Tanklarla sadece sokaklardan değil, bir milletin istikbalinden geçtiler. Üniversite önlerinde kurdukları ikna odaklarıyla, genç kızlarımızın yaşam hakkına tecavüz ettiler. İnanç özgürlüğüne darbe vurdular ifadelerini kullandı.
Yıldırım, diktatörlük tartışmalarına da değinerek Buradan açıkça ifade ediyorum, malum çevrelerin tedirginlik duyduğu şey tek adam rejimi falan değil. Eğer böyle bir rahatsızlık varsa o zaman işe tek parti döneminden başlamak ve onların hesabını görmek gerek. Tek adam masalını topluma satmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki bu anayasa değişikliğinin güçlendirmeye çalıştığı şey, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’. Masala bakın, Cumhurbaşkanı keyfine göre Meclis’i feshedecek. Kardeşim, fesih yetkisi yok. Hiç kimsenin fesih yetkisi yok. Seçime götürme yetkisi var diye konuştu.
Partililer, Yıldırım’ın konuşması esnasında sık sık, Recep Tayyip Erdoğan sloganlarını attı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER