'Hayra Adanmış Ömür'

Bolu Doğa Okulları, Bolu’nun gelişmesinde büyük rol oynayan hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal’ı ölümünün 17. Yılında andı.

'Hayra Adanmış Ömür'

Bolu Doğa Okulları, hem Bolu’nun hem de Türkiye’nin önemli değerlerinden olan hayırsever iş adamı İzzet Baysal’ı ölümünün 17. yılında “Hayra Adanmış Bir Ömür: İzzet Baysal” töreniyle andı. Eğitim ve sağlık alanında kente 141 adet tesis kazandıran ve 1994’te Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı anısına Bolu Doğa Okulları’nın düzenlediği unutulmaz törene Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İzzet Baysal Vakfı Başkanı ve aynı zamanda İzzet Baysal’ın yeğeni olan Ahmet Baysal ve eşi ile vakfın mütevelli heyeti, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayal, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Şube Müdürü Muvafık Kılıç, Öncü Kültür ve Eğitim Vakfı ve Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Baysal ailesinin büyüğü olan Ahmet Baysal ve protokol üyeleri okul girişinde Kurucu Önder Tonyalı, Kurucu Temsilcisi Egemen Tonyalı ve okul idarecileri tarafından karşılandı. Bolu Doğa Okulları öğrencileri tarafından konuklar için halk oyunları gösterisi sunuldu. Halk müziğine kayıtsız kalmayan Baysal müziğe eşlik ederek oynadı.

Hayırsever iş adamının hayatı ve başarısı anlatıldı. Karşılama programı sonrası anma töreni için Bolu Doğa Okulları Konferans Salonu’na geçildi. İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda İzzet Baysal’ı anlatan şiirler okundu.

Türkiye’nin önemli değerlerinden olan hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal’ın hayatı ve başarısının arkasında yatan azim ve prensiplerinin anlatıldığı “Dersimiz İzzet Baysal”ın tüm okullarda işlenmesi gerektiği belirtilen ve Bolu Doğa Okulları’nda nasıl işlendiğini anlatan videolar izlendi.

Tonyalı, anısını anlattı

Öğrencilerin piyano ve keman resitalinin ardından konuşma yapan Öncü Kültür ve Eğitim Vakfı ve Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı İzzet Baysal ile olan anısını ve Ahmet Baysal ile yollarının nasıl kesiştiğini anlattı. Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Ahmet Baysal ise katılım yapmayan Bolu protokolüne sitemde bulundu. “Böyle bir törene daha önce katılmadım”” Bolu Doğa Okulları’nın “Hayra Adanmış Bir Ömür İzzet Baysal”ı anma törenine duyduğu hayranlığı anlattığı ve gözyaşlarını tutamadığı konuşmasını ise şöyle sürdürdü: “Şimdiye kadar İzzet Baysal’ı sadece anmış olmak adına tören düzenlendi. Ben ilk defa böyle hazırlanılmış, emek verilmiş bir tören görüyorum adeta bana o günleri yaşattınız. Böyle bir törene daha önce katılmadım. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Atatürk’ü taşımanızı istiyorum” Bolu Doğa Okulları’ın hazırladığı anma töreni kapsamında öğrencilerin üzerinde İzzet Baysal’ın fotoğrafının olduğu tshirtler için ayrıca teşekkür ederek şöyle söyledi: “Görüyorum ki siz birer Bolulu olarak göğsünüzde İzzet Baysal’ı gururla taşıyorsunuz ama ben sizin göğsünüzde her zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü taşımanızı istiyorum. Çünkü biz bugünleri ona borçluyuz.” Tören, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, protokol, öğrenci ve öğretmenlerin toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER