HEM çeteci, şantajcı, yalancı!..

GAZETECİ Mİ İHALE TAKİPÇİSİ Mİ?

HEM çeteci, şantajcı, yalancı!..

GAZETECİ Mİ İHALE TAKİPÇİSİ Mİ?

Gazetecinin ağabeyi Çaycılıktan nasıl zengin oldu?

Zonguldakta Gazetecilik yapan Ali Rıza Tığın abisi Sabri TIĞ Devrekte çaycı iken, Allah ya kulum yürü dedi Müteahhit oldu. Sabri Tığın eşinden dolayı akrabalık bağları olan Mecit Aydın ile ortak kurdukları MESA İnşaat Firmasının son 3-4 Yıl içinde aldıkları ihaleler dikkat çekerken, başta İl Özel İdaresi ihaleleri olmak üzere kent merkezindeki ihalelerin MESA,üçgeninde dönmesi dikkat çekiyor.
Cemaat İlişkileri olduğu ileri sürülen , Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ile sıkı bağı bulunan çeşitli cemaat toplantılarında fotoğraf veren Sabri Tığın ve Mecit Aydının , Zonguldakta nerede ise tüm ihaleleri üç firma arasında almaları üzerine kamuoyunun dikkatleri bu yöne çevrildi. Zonguldakta başta yukarıda adı geçen 3-4 firmanın İl Özel İdaresi ve Kozlu Kaymakamlığı, 69 ambarları mevkisindeki kamu kurum ihalelerinin hangi koşullarda aldığı merak ediliyor.
ALİ RIZA BU İŞİN NERESİNDE?
Zonguldak Kamuoyunda şantajcı,aile mevhumuna yönelik ,kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlama ile yargılanan , Karadeniz Ereğlide Çelik 2 Opreasyonundan yargılanan, bu davadan yerel mahkemeden hüküm giydi.Yargıtay ın vereceği karar bekleniyor. hala davası Tığın, devam eden, bazı İl Müdürlüklerine(!) baskı yapmakla ünlü, Ali Rıza TIĞ ın Abisi Sabri TIĞ ile Ortağı Mecit Aydının son yıllarda AK Parti eski İl yöneticileri tarafından adrese dayalı ihale aldıkları iddiaları Zonguldakta sokağa taşmış.
YETKİLİLER NEDEN SUSUYOR?

Haklarında çeşitli iddialar bulunan Ali Rıza TIĞın gazetecilik mesleğini kullanarak,MESA İnşaata ihale paslaşmaya çalıştığı bu konuda Zonguldakta çeşitli İl müdürcülüklerine aba altından sopa ! gösterdiği ileri sürülürken, konuya ilişkin en ciddi sorunu İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin yaşadığı da alınan bilgiler arasında. Bu tür baskılara maruz kalıp, ilgilere baş vuramayan yetkililerin, eski Vali ile de aralarının açılmasına neden olduğu konusu merak edilmeye başlandı.

VALİLİK MÜDÜRLERİ DİNLEYECEK Mİ?
Zonguldak kamuoyunda yankılanan iddiaların ayyuka çıkması üzerine ,yukarıda yer alan iddiaların gerçeği yansıyıp yansıtmadığı konusunda; Zonguldak Valiliğinin anılan şirketlerin sıklıkla ihale aldıkları alanlarda inceleme yaparak ,haksız rekabet sağlanıp sağlanmadığı konusunda gereken duyarlılığı göstermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
atilla
atilla - 7 yıl Önce

yerel mahkeme ceza verdi ..yargıtay bozdu ceza az diye.az kaldı beycumaya gitmeye az.sabreden derviş........

azmi
azmi - 7 yıl Önce

konuşsana gökçebey belediye başkanı senden nekadar aldı..santaj yaprak..

tnsl
tnsl - 7 yıl Önce

ey gidi ertan başkan ey,,neler istedi sende neler...kerim yılmaz başkanımda sağolsun habire fatura kestiriyor.devam et başkan.

mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

celal ince kara bunu çöp kutusuna atmışdı..sıra sizde anlaşılan siz nerye atarsınız bilmem ama ..iyi çarpılacak birine ..yazık olacak,,

mükerrem
mükerrem - 7 yıl Önce

acaba neden ,mercimeklerin haberleri bir anda kesildi,,acaba??

erdl
erdl - 7 yıl Önce

mercimeklerin haberi neden kesildi,,70 bin tl istedi,,küfür yedi gitti ondan...mükerrem bey.

HARUN
HARUN - 7 yıl Önce

VERIN ÜÇ BEŞ KURUŞ GİDİN ÇAY İÇİN SİTEDE.....

MURAT
MURAT - 7 yıl Önce

KONUSMAYAN SEYTANDIR KONUSUN

SIRADAKİ HABER