“HER NOKTAYA ULAŞMAK İSTİYORUZ”

“HER NOKTAYA ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “bizim müracaat edemeyenler için kapılarımız açık. Sayı bizim için önemli değil. Ne yapar ne eder bu malzemeleri temin ederiz. Hiç endişe olmasın, ihtiyat sahiplerine yetiştiririz” dedi.

İlçede belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin her gün evlerine servis edilmek üzere hazırlanan sıcak yemek dağıtımına ilişkin tanıdım toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Posbıyık, belediye hizmet binası yemekhanesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 300 ailenin belirlendiğini, toplamda 1000 kişiye yemek verileceğini söyledi. 1994 yılından buyana, her Ramazan ayında bu şekilde hizmet verdiklerini hatırlatan Posbıyık, “ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine 3 kap sıcak yemek, ekmek ve diğer ihtiyaçlarını teslim etmeyi; 1994’ten beri bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu işi, ekip olarak büyük bir şevk ile yapıyoruz çünkü bize çok büyük huzur veriyor” dedi.
“HER NOKTAYA ULAŞMAK İSTİYORUZ”
Ereğli’de yaşayanların, çevrelerinde ihtiyaç sahipleri varsa Belediye birimlerine ulaşmalarını da isteyen Posbıyık, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızdan da iş adamlarımızdan da, hayırseverlerden de yardım gelmeye devam ediyor. Tüm mesele, ihtiyaç sahibi insanların evlerinde rahat bir Ramazan geçirmelerini temin etmektir. Çaba ve çalışmalarımız bu yöndedir. Bu yemekleri hijyen bir ortamda hazırlıyoruz. Belediyenin mutfağında çok değerli aşçılarımız tarafından lezzetli yemekler hazırlanıyor. Her akşamki mönüde mutlaka etli yemek var. Yaklaşık bin kişiye sıcak aş dağıtacağız. Ancak bu zaman içinde çoğalacak. Değerli Ereğli halkına sesleniyorum: Ulaşamadığımız, tespit edemediğimiz aileleri lütfen hiç çekinmeden bize müracaat ederek bildiriniz. Hem Ramazan kolisi almak için hem de sıcak yemek için; hiç kimsenin sıkıntılı bir ortamda olmamasını istiyor ve arzu ediyoruz. Ulaşamadığımız kenarda, köşe kalmış insanlarımızın buraya müracaatlarını sağlamak sureti ile yemek vermeye hazırız. Sayı diye bir sıkıntımız yok. Allah’ın izni ile kimse sıkıntıya düşmesin diye her noktaya ulaşmak istiyoruz. Israrla söylüyorum: Bizim müracaat edemeyenler için kapılarımız açık. Sayı bizim için önemli değil. Ne yapar ne eder bu malzemeleri temin ederiz. Hiç endişe olmasın, ihtiyat sahiplerine yetiştiririz.
Sürekli olarak, merkezde Cumhuriyet Halk Evleri’nde hem koli için hem de sıcak yemek için kayıtlarımız devam ediyor. Yaptıramayanlar lütfen kayıtlarını yaptırsınlar.” Posbıyık, Ramazan’ın ilk gün menüsünde olan mercimek çorbası, taskebabı ve pilavdan taslara doldurdu.

KANDİL GECESİ İFTAR YEMEĞİ VAR
Posbıyık, ayrıca, önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki Kadir Gecesi’nde de geniş katılımla sahilde iftar yemeği vereceklerini açıklayarak, “Allah’tan bir engel olmaz ise geleneksel olarak, Kadir Gecesi için de bir hazırlık yapıyoruz. Sahilde tüm halkımızı davet edeceğiz ve iftar vereceğiz. Kesin konuşmuyoruz çünkü pandemi meseleleri var. İzinler alındığı takdirde bunları yapabileceğiz” diye konuştu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER