‘’HİÇ KİMSE HAYAL KURMASIN’’

‘’HİÇ KİMSE HAYAL KURMASIN’’

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımının startını verdiği basın toplantısında Ereğli’ye yapılması planlanan camii ile ilgili olarak  kendisine yöneltilen soruyu cevaplandırdığı açıklamasında, “iz eğer sessiz sakin duruyorsak geri adım attığımız sanılmasın. Asla geri adım atmadık. Devlet sondajı her yerde yapar; sahilde de yapar, belediyenin önünde de yapar… Ama proje aşamasına gelindiği zaman topyekun Ereğli halkı olarak hukuksal ve demokratik eylemlerimiz başlar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye yemekhanesinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Posbıyık, kendisine yöneltilen Karadeniz Ereğli’ye yapılması planlanan camii ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu sorusunu şu şekilde yanıtladı;

CAMİİ KONUSUNDA EREĞLİ BELEDİYESİ BY-PASS EDİLDİ…

“Bize gelen bir bilgi yok. Ne yazık ki bize bilgi vermiyorlar. Yaptıkları sondaj çalışması nasıl çıktı, ne oldu onu da bilmiyoruz. Merkez Camii konusunda Karadeniz Ereğli Belediyesi by-pass edildi. Sondaj sonuçlarının da iyi çıkmadığını söyleyenler var; ama bu doğru mu değil mi bilmiyoruz. Bize gelen bir açıklama yok.

HİÇ KİMSE HAYAL KURMASIN

Merkez Camii’nin yapılması için belediye olarak biz hazırız. Makinelerimizle ve ekibimizle fiilen çalışmalara da katılırız. Her türlü katkıyı veririz, ancak caminin yeri sahil değil. Orada camii yapılmasını Ereğli Halkı istemediğine göre orada cami yapılmaz. Hiç kimse kendini hayale kaptırmasın, hayal kurmasın. Biz eğer sessiz sakin duruyorsak geri adım attığımız sanılmasın. Asla geri adım atmadık. Devlet sondajı her yerde yapar; sahilde de yapar, belediyenin önünde de yapar ama proje aşamasına gelindiği zaman topyekun Ereğli halkı olarak hukuksal ve demokratik eylemlerimiz başlar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse meydanı boş buldum zannetmesin. Ama biz saygılıyız. Biz de cami yapılmasını istiyoruz. Bir araya gelip birkaç yer tespit ettik. Caminin projelendirilmesinde de yardım ederiz. Kazılarında yardım ederiz. Bu camiyi hep beraber el birliği ile yapalım. Ama halkın nefes aldığı ve kendini dinlendirdiği bir sahilde bu caminin yapılması mümkün mü? Böyle bir anlayışın karşısındayız. Ancak cami yapılmasını Ereğli halkı ile birlikte biz de çok arzu ediyoruz. Biz sağ olduğumuz müddetçe sahile cami yapılmaz.”

CÜRUF GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ…

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisine yöneltilen bir diğer soru olan  Kıyıcak Mahallesi Kavak Deresi mevkisine yapılmak istenen cüruf geri dönüşüm tesisine karşı danıştayın belediyeyi haklı bulmasıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen diğer bir soruyu ise şöyle yanıtladı;

“Belediye olarak bu konuda çok mücadele verdik. Kdz. Ereğli Belediyesi, sınırları içerisinde cüruf geri kazanım tesisi işletme çalışmalarına başlayan firmanın faaliyetlerine karşı sürdürdüğümüz hukuk mücadelesini kazandık. Bütün baskılara rağmen cüruf meselesini kaldırdık.  Biz hukuk sayesinde zafer kazandık. Yarın nasıl bir hamleleri olur; onu da bilemiyorum. Çünkü Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları’nın, o cüruf dağını mutlak şekilde eritmesi lazım. Yatırımlar yapacak. O cüruf dağı müthiş bir yer kaplıyor. Sağlık açısından da zararlı. Gelin, biz de yardımcı olalım, diyoruz; Karabük’te olduğu gibi Belediye-Erdemir el ele verelim, diyoruz. Bir yer tespit edelim. Tabanda sızdırmazlık yaptıralım. Cürufları da buraya atalım. Şu ana kadar bu konuyla ilgili olarak bize geri dönüş olmadı.”      

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER